Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Táborsko remizovalo v Ústí 1:1, trenér Frňka hovoří o ztrátě

Mohl to být spokojený tříbodový návrat ze severu Čech na jih, ale Táborsko pod hradem Střekov neudrželo nadějné vedení 1:0, k němuž se dostalo v 19. minutě po akci z levé strany a dobrém zakončení Cikua.

Prvních pětadvacet minut byli Jihočeši určitě lepším týmem, ale místo aby přidali druhou branku, ubrali na tempu a dovolili Ústí, aby srovnalo hru a nakonec i skóre. Autorem vyrovnávací branky byl osm minut před koncem Eliáš, k němuž propadl míč opětovně adresovaný do vápna Táborska.

Pro hosty to byla škoda, tři body byly hratelné a jihočeský tým si mohl připsat první výhru venku. I tak lze říct, že bod z půdy ústecké „Army“ může mít svou cenu. Do zápasu nenastoupil zraněný záložník FCT Presl. Na hrotu dostal příležitost Slepička.

„Pro mě je výsledek 1:1 jednoznačnou ztrátou. Cítím zklamání. Naším největším minusem bylo, že jsme po vstřelení branky změnili přístup. Začali jsme hrát moc profesorsky, bez tlaku do šestnáctky domácích. Vymstilo se nám to, vyústěním bylo vyrovnání. Rozhodně jsme měli na to, abychom v Ústí vyhráli. Nakonec jsme zápas málem ztratili. Domácí měli za stavu 1:1 brejk, který mohl skončit druhým gólem. Byli jsme sice v utkání fotbalovější, ale po gólu Cikua jsme polevili. Hrát jsme ale zase začali až za stavu 1:1. Soupeř hrál jednoduše, posílal do našeho vápna centry. Po naší nedůslednosti jsme inkasovali. Opakovaný centr nám propadl. Ústí bylo za bod rádo, já jsem za bod nerad. Když vidíte, že zápas můžete vyhrát, máte to udělat. Dva body jsme ztratili. Pokud bychom hráli další zápas s Hradcem Králové tak jako ve druhé půli, pak musím říct, že by to nestačilo,“ hodnotil duel kouč Táborska Petr Frňka.

FK Ústí nad Labem - FC MAS Táborsko 1:1 (0:1)

Branky: 82. Eliáš - 19. Ciku. ŽK: 1:0 (Králík). Rozhodčí: Berka - Vlasjuk, O. Černý. Diváci: 1338.

FK Ústí nad Labem: Zacharda - M. Zeman, Rašo, Zukič, Šnirc - J. Peterka - Eliáš, Martykán (56. Miskovič), Králík (74. Leibl), F. Novotný - Hošek (46. Smola).

FC MAS Táborsko: Toma - Hovorka, Mráz, Cíferský, Hanzlík - Šiml - Ciku, Nešický (69. Sladký), Javorek, Džafič - Slepička.

Napsal Luboš Dvořák

 

Foto Jan Škrle

Štítky okres Tábor, FK Ústí nad Labem, Petr Frňka, Česko, Střekov (hrad), FC Hradec Králové, FC MAS Táborsko, Miloš Zeman, Luboš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko remizovalo v Ústí 1:1, trenér Frňka hovoří o ztrátě  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.