Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Táborsko se rozešlo s Hradec Králové smírem 0:0

Bez zraněného útočníka Miroslava Slepičky nastoupil FC MAS Táborsko v nových dresech ke druhému zápasu aktuálního ročníku druhé ligy. Změřil síly v duelu proti Hradci Králové. Jihočeši chtěli odčinit zbytečnou remízu v Ústí nad Labem, ale postavili se jim silní votroci. Na konci se zrodila bezgólová remíza, ale to neznamená, že by za pekelně dusného počasí nebylo na co koukat.

Naopak. Domácí celek byl nebezpečný, opanoval zejména závěr utkání, kdy usiloval v trvalejším tlaku o kýžený jeden gól. První poločas nabídl několik zajímavých okamžiků před oběma brankami. Na straně Hradeckých byl nejobsazovanějším aktérem vážných situací záložník Schwarz, který byl blízko gólu po přihrávce Mareše, ale míč mu přeskočil nastavenou „hokejku“. Ještě blíže skórování byl ve 27. minutě hradecký Trubač, síť rozvlnil, ale jen tu boční. Za Táborsko se vydával k bráně Ottmara nejčastěji a srdnatě aktivní Nešický, který patřil s Cikuem v této fázi hry k nejlepším hráčům domácích. Nešického střely či průniky byly šikovné, ale bez brankového efektu. Dobře se rýsoval také brejk dvojice Ciku - Strnad, ale rychlou akci tato dvojice v gól nepřetavila.

Druhý poločas začal karetním nadělováním na obou stranách. Hradec si pak v 66. minutě připsal nadějnou hlavičku Vaněčka, ale v dalších minutách už hru ovládli Jihočeši a jejich gól visel na vlásku. V 70. minutě pěkně hlavičkoval Javorek. Pak stejný hráč postupoval velmi odvážně hned dvakrát do vápna hostů, ale buď prováhal možnost zakončit, nebo ho obránci zablokovali. Fotbalovou oscarovou scénu předvedli v 85. minutě domácí Sladký a brankář hostů Ottmar. Sladký vyslal z voleje tak prudkou pumelici, že by to byl gól z kategorie nádherných, ale strážce branky hostů ručním reflexem vyndal pálivý projektil mimo tyče. Tento hezký okamžik potvrdil, že se na Soukeníku hrálo velmi dobré utkání. Domácí Táborsko ukázalo, že opět bude pro soupeře nepříjemným soupeřem.

Sehráli jsme dobré utkání s dobrým soupeřem. Měli jsme trochu více hry a více nadějných situací, měli jsme šance, ale neproměnili jsme je. Nepodařilo se nám žádnou příležitost dotáhnout do finiše. V zápase bylo otázkou, kdo dá první gól. Nedá se nic dělat, musíme vyhrát příště,hodnotil duel kouč Táborska Petr Frňka.

„Věděli jsme o kvalitách Táborska, ale přesto jsme tu chtěli uspět. Zápas skončil zaslouženou remízou. My jsme měli v prvním poločase šance Schwarze a Trubače, na druhou stranu nás podržel brankář Ottmar, když vyrazil nebezpečnou ránu pět minut před koncem. Domácí se prezentovali rychlým přechodem do útoku. Bod z Táborska bereme,“ přidal trenér Hradce Králové Milan Frimmel.

FC MAS Táborsko - FC Hradec Králové 0:0 

ŽK: 1:1 (Hanzlík - Krmaš). Rozhodčí: Váňa - Koval, Myška. Diváci: 749.

FC MAS Táborsko: Toma - Hovorka, Cíferský, Mráz, Hanzlík - Šiml (79. Sladký) - Džafič, Nešický, Javorek, Ciku (79. Kočí) - Strnad (59. Presl). Trenér Petr Frňka.

FC Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Krmaš, Nosek, Mareš - Černý, Schwarz (59. Zorvan) - Malinský, Trubač (86. Janoušek), Súkenník (78. Pázler) - Vaněček.

Napsal Luboš Dvořák
Foto: Jan Škrle

Štítky okres Tábor, Mountfield Hradec Králové, FC MAS Táborsko, FK Ústí nad Labem, Miroslav Slepička, FC Hradec Králové, Petr Frňka, Javorek, Luboš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko se rozešlo s Hradec Králové smírem 0:0  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.