Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tři body pro Táborsko trefil hlavou Strnad

Favorizovaný FC MAS Táborsko zvládl domácí utkání proti rezervě olomoucké Sigmy napěchované talentovanými a běhavými mladíky a vyhrál 1:0. Zápas to přitom vůbec nebyl jednoduchý a k jeho složitosti přispěl i fakt, že táborský Adnan Džafič v 19. minutě poněkud lehkovážně zahodil penaltu. V době, kdy šel zápas téměř do závěrečné fáze, vše rozhodl povedený centr Kočího a přesná hlavička Strnada.

Byly chvíle, kdy hanáčtí fotbalisté jezdili na stadionu Soukeník jako motorové myši, ale také byly chvíle, kdy se na delší dobu zatáhli na vlastní půlku a pouze bránili nájezdy Táborska. Kdykoliv si vydechli, tlačili se hosté před branku Michala Tomy a ve 23. minutě jim ve skórování zabránil fakt, že Rolinc na malém vápně míč pořádně netrefil. A ve 34. minutě pak za Tomovými zády cinkla po rohovém kopu a střele Štěrby tyčka.

Táborsko také mělo dát gól ještě do poločasu. Po centru Hanzlíka byl blízko Traoré, ale chyběl mu asi metr. A Javorkovi vzápětí scházely jen centimetry. Jeho dalekonosná nádherná rána zaduněla na břevně.

Po změně stran Táborsko spěchalo za gólem. Hanzlíkovu ránu olomoucký gólman s námahou vrazil před sebe a Cíferského hlavička se za několik minut otřela o boční síť. V 69. minutě přišel už popsaný gólový okamžik a jásot necelých šesti stovek diváků. Strnad se odpoutal od svých strážců a potvrdil zkušenosti kanonýra, který v této soutěže dává každý ročník kolem deseti  branek.   

Olomouc B si mohla odvézt bod, v 82. minutě měl na kopačce vyrovnání Rolinc, ale stejně jako v první půli balon správně netrefil a ten se odkutálel kolem tyčky vedle brány.

Chtěli jsme moc vyhrát, moc jsme to chtěli a potřebovali. Hráli jsme doma. Je to cenné vítězství, máme tři body. Prvních deset minut se soupeř snažil hrát aktivně, ale když zjistil, že nás nepřehraje, tak se stáhl a začal bránit v deseti. My jsme pak celou dobu ve hře dominovali až do našeho gólu, ale měli jsme si vytvořit z převahy a kontroly míče více lepších šancí jako bylo to břevno či šance Traorého na konci první půle nebi závary Aleše Hanzlíka. Držení míče odhaduji 70 na 30, tak bych chtěl více gólovek. Ještě na tom musíme pracovat a věřím, že to přijde – lehkost, ne křečovitost. Po našem gólu zapracovala psychika, hráči chtěli utkání dohrát a neztratit ho jako v Ústí nad Labem. To byla voda na mlýn Olomouce, pasivitou jsme soupeři umožnili dostat se zpátky do zápasu. Málem jsme utkání ztratili, nebo jsme ho museli dotahovat,“ řekl k utkání domácí trenér Petr Frňka.

Čekali jsme, že po herní stránce jsou domácí silným týmem. To se potvrdilo. Pokud rozběhli útok přes křídla, bylo velice těžké je ubránit. To platí pro mé hráče, kteří nikdy nebyli moc zvyklí bránit, nemají to krvi. Vidím, že se učí, byl to třetí zápas. Vidím rapidní zlepšení některých hráčů právě v defenzivě. Škoda, že jsme nezvládli jednu situaci ubránit, kdy si Strnad zkušeně odskočil od našich hráčů. Šlo to ubránit lépe. Jinak jsme měli šance Ševčíkem, Štěrbou, Faltou, Hladkým, Rolincem. Určitě jsme měli navíc, než tady prohrát 1:0, ale proti silnému mužstvu jsem s výkony svých hráčů spokojen. Nemáme proč propadat panice,“ zhodnotil zápas trenér Sigmy Augustin Chromý.

FC MAS Táborsko – SK Sigma Olomouc B 1:0

Branka: 69. Strnad. Rozhodčí: Dresler – Vysloužil, Kožár. ŽK: 2:3 (Cíferský, Traoré – Hladík, Svozil, Kalvach). Diváků: 564. Poločas: 0:0.

FC MAS Táborsko: Toma – Hovorka, Cíferský, Mráz, Hanzlík – Šiml – Presl (39. Traoré), Nešický, Javorek, Ciku (66. Strnad) – Džafič (57. Kočí).

SK Sigma Olomouc B: Spurný – Hladík, Štěrba, Svozil, Jemelka (52. Hýbl) – Moulis (68. Vichta), Kalvach, P. Ševčík, Habusta (78. Richter), Falta – Rolinc.

Napsal Luboš Dvořák
Foto: Jan Škrle

Štítky okres Tábor, SK Sigma Olomouc, Adnan Džafić, Aleš Hanzlík, Michal Toma, FK Ústí nad Labem, FC MAS Táborsko, Petr Frňka, Luboš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři body pro Táborsko trefil hlavou Strnad  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.