Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Táborsko porazilo 2:1 Pardubice a stoupá v tabulce vzhůru

Velmi cenné tři body si připsal FC MAS Táborsko ve druhé lize proti velmi nepříjemného soupeři z Pardubic. Jihočeši si vítězství nakonec zasloužili za to, že v ně nepřestali věřit ani za situace, kdy se jim tolik nedařilo a kdy na ukazateli dlouho svítilo 1:1.

V 5. minutě Tonda Presl ve stoprocentní šanci napálil brankáře Knoblocha, ale za tři minuty už ho překonal přízemní ranou k levé tyči. Předcházel tomu lehkonohý průnik „Choda“ Sladkého přes Fouska a první střelecký pokus Elvista Cikua. S ním si brankář ještě poradil, ale pak se po střele Tonyho Presla už ohlížel za svá záda – 1:0. Pardubicemi postupně vyrovnaly hru a zhruba od 25. minuty na hřišti vládly. Ve 27. minutě trefil Petráň vytočenou šajtlí vnější část tyče, ale ve 35. minutě si kapitán Jeřábek naskočil na centr Kakrdy a hlavou srovnal – 1:1. A dalším autorem gólu mohl být pardubický Fousek, jehož kroucenému projektilu moc nescházelo.

Do druhé půle domácí celek potřeboval eliminovat důraz Pardubic ve středu pole. Hra se vyrovnala. Východočeši opět jen zaklepali na „železo“, po střele Petráně v 64. minutě cinklo břevno. Domácí vyvinuli velké úsilí, aby přidali druhý gól. Dvakrát se málem dostával do šance střídající Slepička, ale vždy mu kousek chyběl k pořádnému zakončení. Osm minut před koncem přišel centr od pravého beka Hovorky, Antonín Presl zakončil do tyče, ale odražený balon uklidil do sítě jako „Viktor čistič“ Martin Sladký 2:1. Na 3:1 málem zvýšil v 90. minutě Adnan Džafič, který po centru Slepičky trefil tyč. Tři body proti Pardubicím mají pro FCT velkou cenu.

Hodnocení trenéra FC MAS Táborsko Petra Frňky:
Do utkání jsme vstoupili dobře. Měli jsme gólovky ve čtvrté minutě, v sedmé a v osmé jsme vedli 1:0. V této fázi jsme byli lepším týmem. Zhruba od 25. minuty nás soupeř zatlačil, přehrával nás. My jsme neměli ani první, ani odražené míče. Pardubice měly do poločasu převahu. Vyrovnaly po centru na Jeřábka, který prokázal svou kvalitu střelce. Ve druhém poločasu jsme šli za vítězstvím, myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Pardubice ale podaly fantastický výkon. Věděli jsme, že hrají velmi dobře v obraně, že vysoko presují. V utkání nás napadaly a ve druhé části první půle nás vyřadily ze hry. Po přestávce se obraz hry změnil. Střídání se nám povedla, je důležité, že střídající kluci jsou schopni oživit hru. Tří bodů si velmi vážím, říkal jsem hráčům, že Pardubice budou nejtěžším soupeřem, se kterým budeme v této fázi soutěže hrát, a to se potvrdilo.

Hodnocení trenéra FK Pardubice Jaroslava Míchala:
Zápas se mi hodnotí těžko. Myslím si, že jsme tady neměli prohrát, zápas jsme minimálně měli dotáhnout do remízy. V úvodu jsme hráli nepřesně, ale od inkasovaného gólu jsme byli lepším týmem. Vyrovnali jsme a měli jsme deset minut do poločasu na to, abychom zápas definitivně rozhodli a odvezli si odtud tři body. Druhý poločas už byl vyrovnaný. K domácím se přiklonilo štěstí a zvítězili.

FC MAS Táborsko - FK Pardubice 2:1 (1:1)

Góly: 8. Presl, 82. Sladký – 35. Jeřábek. Rozhodčí: Marek – Hájek, Vysloužil. ŽK: Sladký, Džafić – Řezníček, Kopřivad. Diváci: 532.

FC MAS Táborsko: Toma – Sladký, Mráz, Cíferský, Mráz, Hanzlík – Šiml –Ciku (73. Džafić), Nešický, Javorek (46. Hovorka), Presl – Strnad (62. Slepička).

FK Pardubice: Knobloch – Kakrda, Pospíšil, Kopřiva, Šejvl – Kim, Řezníček (83. Valenta), Kudrna, Fousek (73. Kovář) – Jeřábek, Petráň.

Napsal Luboš Dvořák
Foto: Jan Škrle

Štítky FK Pardubice, okres Tábor, FC MAS Táborsko, Martin Sladký, Antonín Presl, Adnan Džafić, Luboš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko porazilo 2:1 Pardubice a stoupá v tabulce vzhůru  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.