Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Táborsko zdolalo Vyšehrad a v tabulce je třetí

Čtvrtou výhru v aktuálním ročníku FNL si připsal celek FC MAS Táborsko. Tentokrát doma zdolal nováčka z pražského Vyšehradu 2:1. Branky padaly zkraje a v závěru duelu.

Domácí dostal do vedení v 18. minutě překrásným trestňákem Antonín Presl, který vyhnal pověstné pavouky z koutu brány. Tříbodovou pojistku přidal v 79. minutě Miloslav Strnad po průniku a přihrávce Džafiče. Dvě minuty před koncem si vybral slabší chvilku jinak výborný domácí brankář Toma a hosté snížili Gregorou. Tři body ale zůstaly na Soukeníku. Jihočeši jich mají 15 a v tabulce jim patří třetí místo za Sokolovem a Karvinou.

První půlhodina patřila Táborsku, které rychle kombinovalo. Jenže kromě gólu Presla ze své převahy nic dalšího nevytěžilo. Důrazní a běhaví hosté se začali osmělovat. A jedna z jeho dlouhých věží se jménem Petrášek hlavičkovala nad bránu. Stejným směrem pálil kapitán hostí Kučera z trestného kopu, ale Toma jeho tečovaný a zdařilý pokus vyškrábl nad břevno. Dvě minuty před poločasem si dobře navedl míč domácí Javorek, ale mířidla při své ráně správně nesrovnal.

Táborsko usilovalo o přidání druhého gólu, ale finální fáze hry se mu nedařila. Povedlo se to až v 79. minutě. Džafič uspěl při hře jeden na jednoho a pak přihrál před bránu naběhnutému Strnadovi. Snížení hostů pak už nic nezněmilo na vítězství modrobílých barev.

Táborsko čeká v úterý 22. 9. od 16:30 domácí pohárové utkání s Duklou Praha.

„Získali jsme povinné tři body doma. V tom je to dobré. Trochu mě mrzí, že jsme neudrželi čisté konto vzadu. Mrzí mě to kvůli Michalovi Tomovi. Ale to je jen kosmetická věc. Na rovinu - úrovní naší hry jsme dnes nesehráli dobrý zápas. Hráli jsme pod naše možnosti. Máme na to, abychom předváděli lepší fotbal a více jím pobavili diváky,“ konstatoval trenér Táborska Petr Frňka.

„Zápas se mi hodnotí těžce, protože jedeme na špatné vlně. Ztratili jsme body s Opavou, kdy jsme byli lepší, ztratili jsme body v Třinci, kde jsme také byli lepší. Dnes bylo utkání od začátku vyrovnané. První gól jsme inkasovali po trestňáku, kterému předcházely naše chyby, ale ruka tam nebyla. Ale to jedno, na to se nevymlouvám. Presl pak trefil šibenici. My jsme také měli gólovou ránu z přímáku, letělo to tam, ale někdo míč tečoval a brankáři Táborska to pomohlo. Hrálo se nahoru dolů. Domnívám se, že jsme si tady minimálně remízu zasloužili. Táborsko mělo tři šance a dalo dva góly,“ byl zklamaný asistent trenéra Vyšehradu Jaroslav Klíma.

FC MAS Táborsko - FK Slavoj Vyšehrad 2:1 (1:0)

Góly: 18. Presl, 79. Strnad - 88. Gregora. Rozhodčí: Machálek - Pochylý, Šimáček. ŽK: 1:2 (Presl - Egert, Mysliveček). Diváci: 416.

FC MAS Táborsko: Toma - Sladký, Běloušek, Cíferský, Hanzlík - Šiml - Džafič, Javorek, Traore (63. Nešický), Presl (75. Ciku) - Slepička (69. Strnad). Trenér Petr Frňka.

FK Slavoj Vyšehrad: Krbeček L. - Petrášek, Egert, Matějka, Mysliveček (75. Šimkovský) - Smolák (86. Polanský), Krbeček T., Kučera, Macháček, Schön - Jindráček (80. Gregora). Trenér Jiří Novotný.

Napsal Luboš Dvořák
Foto: Jan Škrle

Štítky okres Tábor, Vyšehrad, Antonín Presl, FC MAS Táborsko, Miloslav Strnad, FC Slavoj Vyšehrad, Petr Frňka, FK Baník Sokolov, MFK Karviná, Javorek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko zdolalo Vyšehrad a v tabulce je třetí  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.