Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lazaret Táborska dotáhl proti Opavě ztrátu a málem i vyhrál

Takovou marodku a absence FC MAS Táborsko dlouho nepamatuje. Do utkání s Opavou nemohli nastoupit Mráz, Presl, Javorek, Džafič. Před utkáním byli napojeni na kapačky Šiml a Sladký, Běloušek pokračoval v zápase po jednom ze soubojů se sebezapřením a Hovorka musel kvůli zranění střídat už v prvním poločase. Přesto si Jihočeši nakonec připsali bod do tabulky, když prohrávali už 0:2.

Na hře Táborska se vynucené změny podepsaly - v úvodu hrálo staticky a nepřesně. Případně hráči dlouho drželi balon a pak o něj přišli. Opava sázela na brejky a jeden jí vyšel ve 24. minutě. Zdeněk Pospěch využil zaváhání obránců a podél vybíhajícího brankáře Tomy otevřel skóre zápasu. Táborsko mohlo vyrovnat Nešickým, ale ten v prudkém náběhu přestřelil bránu z malého vápna. To běžela 35. minuta. Efektivní Opava navýšila skóre Zbyňkem Pospěchem, který po centru usměrnil hlavou míč k tyči. Byl to klasický gól do šatny.

Domácí trenér Petr Frňka vsadil po změně stran vše na ofenzivu: Slepičku na hrotu doplnil Strnad a obraz hry se rázem změnil. Na hřišti dominovalo jen Táborsko. Jeho zlepšení zužitkoval v 64. minutě Ibrahim Traoré, který prostřelil vše před sebou po dlouhém autu zleva. A pak začala jízda modrobílých: 66. minuta a Strnad v dobré pozici hlavou míří vedle, 75. minuta a vyrovnává Elvist Ciku, který zakončil bleskurychlou akci domácích, 83. minuta a na hlavě měl vítězný gól Slepička, kterému opavský brankář Vašek zhatil radost.

Ani Opava nezahálela, jeden její nadějný brejk bravurně zneškodnil Toma. Pak hosté kopali několik rohů. Domácí publikum se zase dožadovalo penalty za ruku Opavy ve vápně, ale gól už nepadl. Rozhodčí také šetřil kartami, například opavský brankář Vašek (od 63. minutě měl žlutou kartou) zápas vůbec neměl dohrát…   

Táborsko sice doma ztratilo dva body, ale trvá jeho série neporazitelnosti - už devět zápasů. Ve zdravotním stavu, v jakém se jihočeský tým nachází, je to obrovský úspěch. Tým Táborska zaslouží absolutorium!

„Naši kluci jsou borci! Vezměte si, že tento kádr má v nohách šest utkání za čtrnáct dní. Hraje svoji soutěž, pohár, hráči chodí za béčko. Jsou rozbití a zničení. Utkání se nevyvíjelo v náš prospěch, ale to, co potom moji hráči předvedli, bylo neuvěřitelné. Jsem na ně moc pyšný. Opava nás dvakrát ztrestala z brejků. Vedla o dva góly, byla velmi efektivní. My jsme první poločas hráli pomalu, strnule, přesto jsme měli tisíciprocentní šanci Nešického, kterou jsme nedali. Ve druhém poločasu jsme podali vynikající výkon, zrychlili jsme hru a málem jsme celý zápas otočili,“ byl spokojený kouč Táborska Petr Frňka.

„Po výsledku v prvním poločase u nás převládá zklamání. Na druhou stranu jsme získali bod na hřišti FC MAS Táborsko, kde moc týmů bodovat nebude. Věděli jsme, že domácí mají zdravotní problémy. Bod bereme. Táborsko šlo do druhého poločasu do velkého rizika a vyplatilo se mu to. My jsme měli přidat třetí branku a bylo by po zápase. Za stavu 2:2 měla obě mužstva šance, obě mohla vyhrát i prohrát. Mrzí mě, že máme v týmu řadu zkušených hráčů a nedokážeme udržet stav 2:0. Šedesát minut jsme hráli v dobrém bloku, posledních třicet minut se mi nelíbilo,“ hodnotil trenér hostí Jan Baránek.

FC MAS Táborsko - Slezský FC Opava 2:2 (0:2)

Branky: 65. Traoré, 75. Ciku - 24. Zd. Pospěch, 45. Zb. Pospěch. Rozhodčí: Pechanec - Arnošt, Melichar. ŽK: 3:2 (Běloušek, Ciku, Slepička - Jursa, Vašek). Diváci: 583.

FC MAS Táborsko: Toma - Hovorka (22. Traoré), Cíferský, Běloušek (55. Kotrba), Hanzlík - Šiml - Kočí, Nešický (46. Strnad), Sladký, Ciku - Slepička. Trenér Petr Frňka.

Slezský FC Opava: Vašek - Zd. Pospěch, Simerský, Dvorník, Čelůstka - Žídek (86. Horka) - Grussmann (69. Jurečka), Jursa, Schaffartzik - Kuzmanovič, Zb. Pospěch (81. Machálek). Trenér Jan Baránek.

Napsal Luboš Dvořák
Foto: Jan Škrle

Štítky okres Tábor, SFC Opava, FC MAS Táborsko, Zbyněk Pospěch, Javorek, Petr Frňka, Ibrahim Traoré, Jan Baránek, Zdeněk Pospěch, Luboš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lazaret Táborska dotáhl proti Opavě ztrátu a málem i vyhrál  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.