Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na České Budějovice zaútočili Napalm Death!

Minulá neděle byla svátkem pro všechny fanoušky extrémní metalové muziky. Nejen, že se po letech vrátila do města legenda Napalm Death, ale vystoupily s ní kapely, které mnozí již považovali za mrtvé – Ahumado Granujo a domácí Ingrowing.

První se chytla svých nástrojů pražská sebranka Ahumado Granujo, která na sebe nejvíce upozornila v roce 2004 albem Chemical Holocaust, kdy se vyhřívala na výsluní, ale časem se po ní slehla zem. Až nyní se připomněla posluchačům svým neotřelým grindcore. Kapela byla vždycky silná v klasických grindových výpadech, což potvrdila i v neděli. Zpočátku bojovala se zvukem, ale když se přiostřily kytary a zvedl zpěv, byla to slušná jízda, která řádně rozehřála fanoušky.

Domácí Ingrowing svou dravostí, rychlostí a nasazením zvedly laťku zase o stupeň výš. Bylo to, jako když zařadíte vyšší rychlost a sešlápnete zprudka plyn. Ingrowing všechny přimáčkl do pomyslných sedaček. Hrály se především nové věci z desky, kterou kapela připravuje deset let, tedy podle slov předáka Vlakina. Nakonec se přeci jen zavzpomínalo na starší věci, které dostaly publikum do extrémního varu. Bohužel v tom nejlepším museli Vlakinovci skončit a přenechat místo svým slavnějším kolegům z Anglie. Byl to velice důstojný návrat na pódia!

Králové světového grindcore se zhostili role headlinera velice sebevědomě a úderně. Zvuk se trochu změnil oproti předchozím kapelám. Uhnul spíše do crustu a touto hudební odnoží to bylo cítit celkem často. To jen přidávalo na neskutečné energii, kterou kapela doslova rvala do lidí. A ti jí to dávali pěkně nazpět. Zpěvák Mark Greenway si rád povídá, což trošku brzdilo rozjetou mašinu, na druhou stranu musel dávat pozor, aby se při horké neděli nepřehřála. Kapela postupně přehrávala své největší hity a dostala se i k období, kdy hrála extrémně krátké songy. Například skladba Your Suffer má něco málo přes jednu sekundu a byla shledána nejkratší písní na světě. Ovšem, jestli večer zazněla, nebylo zkrátka rozpoznat. Tuto sekci kapela podala s nadhledem a vtipem. Posluchači byli u vytržení. Pár odvážlivců si skočilo do lidí, což jen dotvářelo atmosféru divokého koncertu v daném stylu. Úderem jedenácté přišel konec a i přes hlasité skandování jména legendy se fanoušci přídavku nedočkali.

Koncert navštívilo více jak pět set fanoušků, celá akce proběhla v přátelském duchu. Fanoušci si chválili složení koncertu i zvuk. Co ale kritizovali, bylo dlouhé čekání na baru.

Napalm Death 24. 7.

Sobota, 30. července 2016, 09:36

Napalm Death
Ingrowing

Autoři | Foto František Ciml

Štítky hudební skupina, Napalm Death, České Budějovice, Mark Greenway, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na České Budějovice zaútočili Napalm Death!  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.