Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nová sportovní hala v Budějcích by měla stát 668 milionů korun

Stavba multifunkčního sportovního centra, které má od začátku řadu odpůrců potrvá 15 měsíců. Důvody zbourání stávající haly jsou hlavně nevyhovující stav a azbest, který je ve stěnách.

,,Každý má pochopitelně právo na svůj názor, ale politik by se neměl bát prosadit to, o čem je, stejně jako mnozí lidé, přesvědčen. Novou halu si občané Českých Budějovic, ale i ti další, kteří sem přijíždějí za sportem i kulturou, rozhodně zaslouží.“ komentoval důvody náměstek primátora Petr Holický.

Vedení města o vypsání výběrového řízení rozhodlo v pondělí, práce by měly začít začátkem jara. Srovnat starou halu se zemí bude trvat 70 dní. Oproti stávající hale bude mít nové multifunkční sportovní centrum haly dvě, které bude možné využívat nezávisle na sobě. Zvětší se i zázemí pro sportovce.

,,V každé bude palubovka o rozměru 45 x 24 m, na které lze umístit např. florbalové hřiště. Šaten pro sportovce bude celkem 14. Také kapacita hlediště bude vyšší stejně jako komfort pro diváky.“ řekl Holický.

Otázkou ale zůstává, kde sportovci budou trénovat. Například pro volejbalisty to znamená, že si musí najít náhradní prostory, stejně tak jako například pro atlety nebo školy, které prostory využívají.

Reakce od sportovních klubů pro vás připravujeme 

Foto Ateliér 8000

Štítky Sportovka, českobudějovicko, nová hala, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová sportovní hala v Budějcích by měla stát 668 milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.