Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pět policistů oživovalo muže, který zkolaboval za volantem na křižovatce

, aktualizováno 21. ledna 2022, 10:55

V Českých Budějovicích zkolaboval za volantem muž, jenž právě stál na rušné křižovatce. Na místě mu pomohli řidič autobusu a pětice policistů, kteří ho z auta vytáhli a poté na místě opakovaně resuscitovali.

Událost se stala ve středu 19. ledna dopoledne na frekventované křižovatce ulic Mánesova a Boženy Němcové. Tam v jednu chvíli zůstalo stát jedno z aut. Řidič autobusu za ním nemohl jet dál, a tak se šel podívat, co se stalo. Okamžitě poznal, že je muž za volantem v bezvědomí. 

„Na místě se shodou okolností také nacházela hlídka policistů z obvodního oddělení Suchdol nad Lužnicí ve složení Jan Štefl a Roman Bušta. Když viděli, že je na silnici nějaký problém, vystoupili ze služebního vozidla a šli ho řešit. Situace byla více než dramatická. Muž ve vozidle nedýchal. Vyndali ho proto okamžitě ven, položili na silnici termofolii, na ni pak muže v bezvědomí, zaklonili mu hlavu a začali s neodkladnou resuscitací,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Mezitím na místo dorazila hlídka policistů z Českých Budějovic. Jiří Hanžl a Filip Jalal okamžitě přispěchali na pomoc. Jelikož oba mají výcvik v poskytování první pomoci, věděli, jak je důležité neustávat v resuscitaci, dokud nepřijede zdravotnická záchranná služba. Ta byla už na cestě. 

„Zapojili se tedy aktivně do poskytování první pomoci. Nakonec se k nim přidal i policista z oddělení hlídkové služby Jakub Vrbata, který se v místě také zrovna pohyboval. Všichni resuscitující policisté se střídali v poskytování první pomoci tak, aby byla provedena co nejkvalitněji. Policista, který zrovna neposkytoval první pomoc, pak řídil dopravu na křižovatce, aby byla co nejméně narušena plynulost provozu,“ sdělila Schwarzová. 

Na místo pak dorazili zdravotníci, kteří si muže převzali. „Za jejich snahu a vůli zachránit lidský život jim patří obrovské poděkování,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, jižní čechy, budějovice, doprava, muž, záchrana, České Budějovice, první pomoc, Božena Němcová, Jiří "Havran" Hanžl, Suchdol nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět policistů oživovalo muže, který zkolaboval za volantem na křižovatce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.