Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město ve Slavii prodlužuje nájmy. Oprava ale pokračuje podle plánu, vzkázal náměstek

Město České Budějovice by mohlo získat na opravu kulturního domu Slavie 150 milionů korun z Národního plánu obnovy. V polovině roku chtějí zástupci radnice vypsat soutěž na zhotovitele, který by si měl po létě převzít staveniště.

Radní města tento týden schvalovali prodloužení některých nájmů v kulturním domě Slavie, jehož rekonstrukce se připravuje. K prodloužení termínů opravy ale podle náměstka primátora Juraje Thomy (Občané pro Budějovice) nedochází. „Nájemci pouze využívají prodloužení maximální doby nájmu do léta. Potom už se bude předávat zhotoviteli stavby,“ informoval.

Hodnota investice se i kvůli situaci na trhu měnila. Poslední předběžný odhad se loni na podzim pohyboval okolo 460 milionů korun bez daně. „Spolu s krajem jsme vypravili podklady pro získání dotace z Národního plánu obnovy - podpora kulturních a kreativních center. Ta by měla být ve výši 150 milionů korun,“ sdělil Thoma. 

Ten zároveň přiblížil, v jaké je nyní projekt fázi. „Aktuálně máme pravomocné územní rozhodnutí a dokončenou dokumentaci pro stavební řízení, projektanti pokračují prováděcím projektem. Stavební povolení očekáváme v právní moci teď na jaře. Vypsání tendru na zhotovitele stavby předpokládáme kolem pololetí tohoto roku,“ shrnul. 

Nová podoba počítá s dostavbou směrem k Jihočeskému muzeu. Díky tomu vznikne místo pro nový hlavní sál s kapacitou až 600 míst. Kulturní dům nabídne celkem dva sály, restauraci a kavárnu. Uvnitř budou i prostory pro další klubovou činnost tak, aby mohl dům žit po celý rok. Počítá se i s oživením břehu řeky.  Výběrové řízení vyhrálo spojení architektů Chaix & Morel et associés, CA Pichler a Jan Proksa z Francie a Rakouska.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vizualializace: Město České Budějovice,

Štítky České Budějovice, slavie, kultura, kulturní dům, oprava, investice, rekonstrukce, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, Chaix & Morel, Francie, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město ve Slavii prodlužuje nájmy. Oprava ale pokračuje podle plánu, vzkázal náměstek  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.