Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

I přes oteplení je v lyžařských areálech na jihu Čech dostatek sněhu

I přes oteplení v posledních dnech nabízejí jihočeské lyžařské areály velmi dobré podmínky. Na sjezdovkách stále leží více než půl metru sněhu. Provozovatelé navíc očekávají v následujících dnech zvýšený nápor návštěvníků, protože od víkendu začínají jarní prázdniny pro školáky z českobudějovického okresu.

Olga Kneiflová ze Skiareálu Lipno řekla, že lyžaři mohou pro dopravu z Českých Budějovic využít lyžařské skibusy. „Při využití této dopravy a předložení jízdenky je možné čerpat 30 procent slevu na skipas. Navíc ani není nutné s sebou vozit výbavu. Půjčovna, která se nachází hned vedle dopravního terminálu, vybaví děti i dospělé vším, co na svahu potřebují,“ uvedla.

V areálu na šumavském Zadově jsou v provozu sjezdovky Kobyla, U Můstku a U Horejšů. Lyžaři také mohou využít nedalekou sjezdovku u obce Nové Hutě.

Více než 21 kilometrů sjezdovek pak mohou návštěvníci využít v areálu Hochficht, který se nachází na česko-rakouské hranici. V posledních dnech tam podle provozovatelů stoupá procento českých lyžařů.

„Několikrát týdně si vedeme statistiku podle poznávacích značek automobilů na parkovišti a tento týden jezdí nejvíce Jihočeši. To nás nesmírně těší. Po zmírnění covidových opatření se také zvýšil zájem o lyžařské pobyty a to zejména z Prahy,“ řekl ředitel Hochfichtu Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, Česko, sjezdovka, jarní prázdniny, lyžařské středisko, Hochficht, České Budějovice, Vodní nádrž Lipno, Zadov, Praha, Nové Hutě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes oteplení je v lyžařských areálech na jihu Čech dostatek sněhu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.