Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech nabídla pokoje pacientům z Ukrajiny

Ředitel Dětské psychiatrické nemocnice v Opařanech na Táborsku nabídl svým ukrajinským kolegům zázemí. Pokoje mohou v areálu využít pacienti i zdravotníci. Tento týden tam dorazí pomocný personál ze země zasažené válkou.

Ředitel Dětské psychiatrické nemocnice v České republice Michal Goetz nabídl pomoc v nouzi předsedovi Ukrajinské pedopsychiatrické společnosti Igoru Martsenkovskému. V případě potřeby tam najdou zázemí někteří pacienti i očetřující personál. „Považuji za svou povinnost pomoci kolegům z našeho oboru, kteří v této pro ukrajinský národ nesmírně těžké době pečují o své pacienty,“ vzkázal ředitel. 

„Pokud by nastala situace, kdy by bylo potřeba evakuovat některá pedopsychiatrická oddělení či jednotlivé pacienty z oblasti zasažené válkou, nabídl jsem jim volná oddělení v naší nemocnici včetně přijetí doprovázejícího ošetřujícího personálu. Oddělení jsou plně vybavena. Personálu a rodičům doprovázejícím své děti můžeme poskytnout dále pokoje v ubytovně při nemocnici. V nemocnici by našli klidné a bezpečné zázemí tolik nutné pro zmírnění prožitého stresu a utrpení. Informoval jsem o tom Ministerstvo zdravotnictví České republiky. Děkujeme mu, že nás v našem rozhodnutí podporuje,“ přidal ředitel.

Do nemocnice přijede tento týden pomocný personál z Ukrajiny. Jde o rodinu s dětmi. Nemocnice hospodaří v areálu s rozlohou zhruba osm hektarů. Nachází se tam přes 20 budov a čtyři kulturní památky. „Nemocnice má vlastní stravovací i prádelenský provoz. Současně provozuje čtyři samostatné kotelny, na které navazuje rozsáhlý otopný systém včetně výměníkových stanic,“ popsala mluvčí nemocnice Jana Sosna Voňavková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dětská psychiatrická nemocnice Opařany

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, děti, personální, Opařany, Ukrajina, pacienti, pacient, okres Tábor, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech nabídla pokoje pacientům z Ukrajiny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.