Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli obchvatu jihočeského Chýnova čekají řidiče v dubnu dvě uzavírky

Kvůli obchvatu jihočeského Chýnova, který staví Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), čekají řidiče v dubnu dvě uzavírky. Celý duben bude omezený provoz na silnici II/409 v Záhosticích, dva týdny pak přímo na hlavním tahu I/19 u čerpací stanice, kde budou silničáři dávat nový asfalt. Při obou uzavírkách se bude jezdit jedním pruhem kyvadlově. Obchvat Chýnova by měl být hotový v létě.

V Záhosticích se bude v místech, kde se budoucí trasa obchvatu protíná s tahem II/409, upravovat trasa této silnice. Na hlavní silnici I/19 bude omezený provoz od 12. do 26. dubna, poblíž čerpací stanice MOL. Na křižovatce s nově budovanou částí silnice II/409 budou dělníci pokládat nový asfalt. Jezdit se bude jedním pruhem kyvadlově.

„Zejména na silnici I/19 na průtahu města může tato částečná uzavírka působit dopravní komplikace, za které se předem omlouváme,“ uvedl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD, který o změnách informoval v tiskové zprávě.

Obchvat dlouhý 3,6 kilometru za 262 milionů korun bez DPH začal stát stavět na podzim 2020. Na dva měsíce muselo ŘSD loni v zimě práce přerušit kvůli sporům o jeden pozemek, což je už vyřešené. Náklady kvůli zastaveným pracím stoupnou nejvýš v řádech milionů korun, řekl již dříve generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Obchvat odvede z města velkou část kamionů i osobních aut. Přes Chýnov, který leží na hlavním tahu z Tábora na Humpolec a k dálnici D1, projede denně 15 tisíc aut, z toho 2 500 nákladních. První projekt na obchvat Chýnova je z roku 1940. Zůstal ale jen na papíře. V zimě, kdy je horší sjízdnost, jsou na silnici I/19 často kolony při stoupání z údolí Chýnovského potoka směrem na Pelhřimov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, silnice, stavby, Chýnov, Ředitelství silnic a dálnic, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli obchvatu jihočeského Chýnova čekají řidiče v dubnu dvě uzavírky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.