Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Akutní úrazová ambulance pro děti a dospělé se v českobudějovické nemocnici přesouvá

Akutní úrazové ambulance pro děti a dospělé se v českobudějovické nemocnici přesouvá do přízemí pavilonu C. Informovalo o tom vedení nemocnice. Novinka platí od 1. dubna. Imobilní pacienty je možné dovézt vozem přímo před pavilon.

Pavilon C se nachází uprostřed areálu nemocnice. „V souvislosti s pokračujícími stavebními pracemi a v souladu s původním generelem přestavby nemocnice z roku 2013 přestěhujeme na přechodnou dobu akutní úrazové ambulance z přízemí pavilonu CH do centrálního pavilonu, tedy pavilonu C. Takzvaná kontrolní ambulance úrazové a plastické chirurgie a ambulance neurochirurgie i nadále zůstávají v pavilonu CH se vstupem ze Schneiderovy ulice,“ uvedl generální ředitel Michal Šnorek.

To způsobí i další změny. „Z haly urgentního příjmu v pavilonu C se zároveň dočasně odstěhují akutní interní ambulance a interní ultrazvuky, a to na protější stranu v přízemí pavilonu C, do traktu onkologických ambulancí. Zde najde dočasné útočiště také neurologická cévní ambulance, doposud sídlící v pavilonu CH. Část onkologických ambulancí se pro změnu dočasně přesune do pátého patra pavilonu C, ve kterém sídlí lůžkové stanice onkologie včetně denního stacionáře,“ shrnula Iva Nováková, ředitelka úseku komunikace a péče o zaměstnance.

Kvůli těmto novinkám vedení nemocnice počítá se zvýšeným počtem lidi v pavilonu C a jeho okolí, což platí i pro sanitky. „Je proto potřeba našim pacientům férově říct, že nastávající období nebude jednoduché. Od všech zúčastněných bude zapotřebí maximální míra tolerance, abychom společně vše zvládli s co nejmenším zásahem do komfortu ošetření našich pacientů,“ dodal Šnorek. Imobilní pacienty je možné dovézt autem před pavilon C, místo ale neslouží k parkování. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nemocnice, jižní čechy, nemconice, budějovice, zranění, pavilon, Nemocnice České Budějovice, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akutní úrazová ambulance pro děti a dospělé se v českobudějovické nemocnici přesouvá  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.