Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Celníci kontrolovali označení cigaret. Zabavili přes tisíc krabiček

Celníci na začátku dubna kontrolovali mimo jiné značení tabákových výrobků. Na jihu Čech zabavili druhý nejvyšší počet těchto produktů, u kterých zjistili pochybení. Celkem zajistili více než 1 600 krabiček cigaret.

O akci informovala Celní správa České republiky prostřednictvím tiskové zprávy. Akce byla zaměřená hlavně na značení tabákových výrobků v příhraničních oblastech, kamenných provozovnách a tržnicích.

„Do kontrolní akce bylo celkem nasazeno 453 celníků, a to včetně příslušníků služební kynologie se služebními psy se specializací na vyhledávání tabákových výrobků,“ informovala mluvčí Celní správy České republiky Ivana Kurková. Od 1. dubna se totiž zvýšila sazba spotřební daně u tabákových výrobků, čímž došlo ke změně tabákové nálepky. Změnila se tak i cena.

Jihočeští celníci zjistili porušení zákona v sedmi případech a zajistili 1 662 krabiček cigaret. Šlo o provozovny v Písku, Táboře, Strakonicích, Českém Krumlově, Hluboké nad Vltavou, Jarošově nad Nežárkou a Studánkách. Za uchování a prodávání tabákových výrobků se špatným označením hrozí pokuta až 10 milionů korun. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Jihočeský kraj | Zdroj Celní správa České republiky

Štítky cigarety, kontrola, celníci, jižní čechy, cigareta, Česko, Celní správa České republiky, Písek, Český Krumlov, Tábor, Strakonice, Studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci kontrolovali označení cigaret. Zabavili přes tisíc krabiček  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.