Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počet lidí hospitalizovaných kvůli covidu-19 na jihu Čech klesá

Počet pacientů s covidem-19, kteří leží v jihočeských nemocnicích, se snižuje. Za týden klesl přibližně o 20 procent. Ke čtvrtku nemocnice evidovaly 79 pacientů, u kterých se nákaza potvrdila, čtyři z nich byli hospitalizovaní na anesteziologicko-resuscitačním oddělení nebo jednotce intenzivní péče.

Za Jihočeské nemocnice o tom informovala Hana Plačková. Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje registrovala za týden 1 669 nových případů covidu-19. Je to takřka o tisíc méně než v týdnu před tím, vyplývá z tiskových zpráv krajských hygieniků.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví se v jižních Čechách za předchozích sedm dní covidem-19 nakazilo v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 209 lidí. Před týdnem bylo nemocných při stejném přepočtu 311.

V kraji se od začátku pandemie nakazilo 246 096 lidí, z toho se 240 217 vyléčilo. „Hlášeno a dohlášeno ve čtvrtek bylo celkem osm úmrtí s covidem-19. Dosud bylo v kraji potvrzeno 2 351 úmrtí pacientů s covidem-19,“ uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Jihočeský, COVID-19, nemocnice, pacient, Česko, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj, Kvetoslava Kotrbová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet lidí hospitalizovaných kvůli covidu-19 na jihu Čech klesá  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.