Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři otevřeli na Složišti nové hřiště pro děti. Chystají také horolezeckou stěnu a venkovní sportoviště

Zástupci FBC Štíři a města České Budějovice slavnostně otevřeli nové dětské hřiště ve sportovním areálu Složiště. Florbalový klub tam dnes pořádá akci spojenou s koncertem. Na pozemcích vznikne také lezecká stěna a v plánu je i venkovní florbalové hřiště.

Nové dětské hřiště dnes navštívila Mateřská škola U Pramene. „U slavnostního otevření byli i zástupci firmy, která hřiště stavěla, takže na vlastní oči viděli první zatěžkávací zkoušku. Přišlo asi 50 dětí,“ řekl Budějcké Drbně prezident FBC Štíři Jiří Kratochvíl

Akce pokračuje dnes odpoledne. Od 16 do 18 hodin se tam konají sportovní soutěže pro děti. Návštěvníci mohou ochutnat pečené prase a v 19 hodin si poslechnout koncert Jiří Schelinger Tribute Mladen Djelmo.

„V posledních týdnech jsme se tady věnovali zarovnání terénu a úklidu. Pokud se akce podaří a sousedům nebude vadit, rádi bychom tady v budoucnu uspořádali další kulturní program. Nově tu je také stánek s občerstvením, který by měl fungovat hlavně při hezkém počasí,“ shrnul Kratochvíl. 

Klub, který má přes 450 členů, má pozemek v pronájmu od města a rozhodl se ho zvelebit. Loni mu město přispělo na vybudování hřiště milionem korun. „Jsem rád, že se toto dílo podařilo vybudovat, děti jsou tady v podstatě ve městě, ale zároveň v přírodě a mohou si užívat zdravého pohybu na čerstvém vzduchu. Přál bych všem a hlavně dětem, ať sem rády chodí a užívají si nového hřiště bez nehod,“ vzkázal primátor Jiří Svoboda (ANO).

Dětským hřištěm plány ale nekončí. Nyní se chystá vybudování venkovní horolezecké stěny vysoké téměř tři metry. Nápad uspěl v participativním rozpočtu a klub s městem ho teď dotahují do konce. Stěna je hlavně pro děti a mládež. 

„Zároveň se nyní vyřizují povolení na venkovní florbalové hřiště. Stavební firmě jsme zadali za úkol projekt nacenit. Kdyby se podařilo sehnat finance, chtěli bychom ho začít budovat na podzim,“ dodal prezident klubu. Venkovní hřiště bude mít plastový povrch a vznikne u něj i sklad s vybavením. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky hřiště, složiště, děti, České Budějovice, florbal, štíři, sport, umělá stěna, dětské hřiště, Jiří Kratochvíl, Jiří Schelinger, ANO 2011, Drbna.cz, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři otevřeli na Složišti nové hřiště pro děti. Chystají také horolezeckou stěnu a venkovní sportoviště  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.