Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nové pobytové molo vybudují v Písku u Šarlatského rybníka

Pobytové molo, sportovní hřiště, lavička Václava Havla či mobilní tribuna pro sportovní a kulturní akce. To jsou jen některé projekty, které uspěly v píseckém participativním rozpočtu. Na nápady obyvatel město připravilo tři miliony korun.

O výsledcích participativního rozpočtu informovalo město v tiskové zprávě. Podle ní všech sedm projektů, které se dostaly do finále, získalo dostatečnou podporu ve veřejném hlasování. Lidé podpořili vybudování pobytového mola u Šarlatského rybníka, pergolu u sportovního hřiště ve Smrkovicích, lavičku Václava Havla, lanovou dráhu pro děti v Semicích, mobilní tribunu pro sportovní a kulturní akce, vzpomínkové místo na Lesním hřbitově i vysázení plodonosného remízu.

Jednotlivé projekty nyní mají na starosti zaměstnanci městského úřadu. „Některé návrhy nejsou na realizaci nijak náročné, jedná se například o koupi mobilní tribuny. U jiných zabere příprava více času. Je třeba s autory návrhu doladit některé záležitosti. Například u lavičky Václava Havla bude nutné najít místo, kde ji bude možné nainstalovat. U pobytového mola musí ještě předkladatel specifikovat typ konstrukce, ukotvení a také jeho umístění,“ sdělila místostarostka Petra Trambová (Pro Písek).

Musí prověřit stávající ceny

S ohledem na růst cen bude podle města nutné prověřit stávající náklady na jednotlivé nápady. „Podle pravidel participativního rozpočtu se náklady na jeden projekt mohou zvýšit maximálně o 20 procent. Pokud bude nárůst ceny vyšší, bude třeba s předkladatelem projektu projednat úpravu projektu tak, abychom se do tohoto limitu vešli,“ vysvětlila Trambová. Pokud záměr upravit nepůjde a nedodrží se finanční limit, hrozí, že se příprava projektu zruší. 

Ve stávajícím ročníku město na praticipativní rozpočet připravilo tři miliony korun. Podpořené nápady nyní vychází na zhruba 2,5 milionu, informovala mluvčí města Petra Měšťanová. Úspěšné projekty jsou na webu paropisek.cz.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Participativní rozpočet Písek

Štítky Písek, participativní rozpočet, molo, tribuna, investice, projekty, nápady, projekt, Václav Havel, rozpočet, Semice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové pobytové molo vybudují v Písku u Šarlatského rybníka  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.