Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zájem o letní pobytové tábory na jihu Čech po covidu narůstá

Zájem o letní pobytové tábory na jihu Čech po minulých letech opět narůstá. Předchozí dva roky totiž ovlivnila omezení související s koronavirem, kdy účastníci museli podstupovat před i při akci testy na covid-19. Letos by se měly tábory vrátit do původního režimu.

„I přes koronavirus jsme v minulém roce v evidovali v kraji 308 pobytových táborů, což je velmi slušné. Zatím se nám pro letošek nahlásily desítky pořadatelů, ale teprve se všechno rozjíždí. Předpokládáme, že letos se bude konat na jihu Čech opět několik stovek pobytových táborů,“ řekla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

V minulosti bylo standardem, že děti jezdily až na třítýdenní tábory. Za poslední roky se ale trend změnil, řada zájemců vyhledává kratší turnusy. „Největší zájem je o akce, které jsou nějak tematicky zaměřené,“ uvedla ředitelka českobudějovického domu dětí a mládeže Hana Korčáková.

Nejlevnější pětidenní akce stojí kolem 3000 korun

Dodala, že rodiče vyhledávají pro své děti akce, které jim jsou právě zaměřením blízké. Jedná se třeba o sportovní, historické nebo přírodovědné tábory. „O ty netematické pobytové akce už není takový zájem jako dříve,“ uvedla.

Dodala, že velkým fenoménem jsou v posledních letech příměstské tábory. Děti na nich mají program přes den a večer se vracejí domů. „Pro řadu rodičů je to praktické i v tom, že mohou jít v klidu do práce a neshánět nějaké hlídání. Navíc děti na příměstských táborech mají různé aktivity a netráví ten čas pasivně,“ podotkla Korčáková.

Ceny pobytových akcí na jihu Čech se liší. Záleží na délce tábora, na lokalitě i na pestrosti a finanční náročnosti programu. Nejlevnější pětidenní akce stojí kolem 3000 korun, ale cena může být za stejně dlouhý tábor i dvojnásobná.

Jihočeský kraj patří z hlediska letních pobytových aktivit mezi nejvyhledávanější lokality. Každoročně se na nich vystřídá kolem 35 000 dětí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, děti, Jihočeský, COVID-19, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o letní pobytové tábory na jihu Čech po covidu narůstá  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.