Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Budějce mají nový městský web. Pracovalo se na něm přes rok

Vedení města České Budějovice dnes na tiskové konferenci představilo nový web radnice. Jeho podoba se tvořila podle toho, co obyvatelé hledají nejčastěji. Nyní stránky fungují v testovacím režimu a lidé k nim mohou posílat své poznatky.

O proměně webu krajského města se mluví řadu let. Před nedávnem došlo k částečné úpravě, která ho lehce změnila. Dnes vedení radnice představilo novou podobu. „Pracovala na něm široká skupina kolegů,“ informoval primátor Jiří Svoboda (ANO).

Proměnu stránek města poté představil zastupitel Viktor Lavička (ANO). „Po nedávné proměně web města nevypadal podle toho, co od něj lidé očekávají. Proto jsme si udělali mimo jiné heat mapu, která nám ukázala, co příchozí hledají nejčastěji,“ uvedl.

Nová podoba webu města České Budějovice. Lidé už si mohou novinku prohlédnout a vyzkoušet. 

Podle toho se pak tvořila výsledná podoba. Kromě aktualit tam lidé najdou průvodce městem, informace o dopravě ve městě, které souvisí například s parkováním, nebo třeba sekci s názvem Průkazy, kde jsou odkazy na občanský a řidičský průkaz či pas.

„Na hlavní stránce je pak rychlý našeptávač, který pomůže s vyhledáváním potřebných odkazů. Ve srovnání s tím předchozím je moderní a nebude vyhledávat například nadbytečné články z webu, kde se zmiňuje slovo „průkaz“, pokud si někdo zařizuje například pas,“ popsal Lavička.

Více než deset let už se neměnila podoba a funkčnost webových stránek města. Ty jsou podle ohlasů lidí nepřehledné a zastaralé. Navíc neodpovídají dnešní době chytrých telefonů nebo tabletů. Město se proto chystá stránky zmodernizovat. Spuštěny...

Lidé už mohou nové stránky využívat, fungují ale v testovacím režimu. „Budeme rádi za jakékoliv podněty. Výsledek viděla spousta očí, ale nemuseli jsme objevit všechno. Proto uvítáme, když se veřejnost zapojí a web otestuje,“ doplnil Lavička.

Práce na nové podobě trvaly zhruba rok. Hodnota investice nepřesáhla částku půl milionu korun. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, web, město, internet, stránky, radnice, Jiří Svoboda, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce mají nový městský web. Pracovalo se na něm přes rok  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.