Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V bytě na sídlišti hořela sedačka. Hasiči zachránili člověka

U požáru bytu v panelovém domě zasahovali dnes českobudějovičtí hasiči. Na místě zjistili, že v obýváku hoří sedačka. Jednoho člověka zachránili a další stihli dům opustit před jejich příjezdem. Škoda je téměž milion korun, dalších pět milionů hasiči ochránili.

O události informoval mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý„V 1:43 ráno byl na operační středisko jihočeských hasičů nahlášen požár v panelovém domě v Krčínově ulici v Českých Budějovicích,“ sdělil.

Na místo operační důstojník vyslal dvě cisternové automobilové stříkačky, rychlý zásahový automobil a automobilový žebřík z Českých Budějovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří sedačka v obýváku bytu v panelovém domě. 

„Z bytu zachránili jednu osobu, kterou předali do péče Zdravotnické záchranné službě. Pět lidí opustilo dům před příjezdem hasičů. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 2:14 hodin,“ dodal Malý.

Vyšetřovatel odhadl škodu na téměř milion korun a hodnotu ochráněného majetku na pět milionů. Příčina požáru je předmětem vyšetřování. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, České Budějovice, jižní čechy, sídliště, byt, požár, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bytě na sídlišti hořela sedačka. Hasiči zachránili člověka  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.