Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lesy města Tábor povede od července pátý jednatel za posledních pět let

Společnost Správa lesů města Tábor povede od 1. července Pavel Novotný. Půjde o pátého jednatele v posledních pěti letech. Město mimo jiné očekává, že se situace v jim zřízené organizaci stabilizuje. Novinářům to dnes řekl táborský místostarosta Václav Klecanda (Piráti).

Novotný ve společnosti působil jako zástupce současného jednatele Stanislava Vyhnala, jenž ve funkci končí ze zdravotních důvodů. „Do výběrového řízení se přihlásil jediný uchazeč. Rada města se jednoznačně shodla na jmenování Pavla Novotného,“ uvedl Václav  Klecanda. Dodal, že Novotný společnost vedl v poslední době, kdy Vyhnal nemohl kvůli zdravotním problémům funkci vykonávat.

Správa lesů města Tábor podle zveřejněné výroční zprávy z roku 2020 vytěžila téměř 29.000 krychlových metrů dřeva a hospodařila se ziskem necelého půl milionu korun. Táboru patří téměř 1900 hektarů lesa, které se nachází i mimo městský katastr, jako například v Plané nad Lužnicí nebo v Sezimově Ústí.

Klecanda uvedl, že nový šéf bude mít jeden hlavní úkol. „Lesy všeobecně trápí kůrovcová kalamita, kvůli čemuž se zvyšuje těžba. Prioritu pana Novotného je proto řešení kůrovcové kalamity,“ řekl Klecanda.

Těžba v městských lesích se za poslední tři roky zvýšila o více než 100 procent. V roce 2017 činila 13.500 krychlových metrů dřeva. Nový jednatel by se mimo to chtěl ještě například zaměřit na zadržování vody v krajině.

Výměna jednatelů Společnosti Správa lesů města Tábor v rychlém sledu začala v roce 2018. Tehdy vedení města odvolalo z funkce Jana Kalafuta. Nahradil jej Daniel Černý, jenž však v pozici vydržel jen pár měsíců. „Dost neomaleně jednal se svými podřízenými. Navíc nesplnil naše očekávání, když dostal nějaké úkoly, které nesplnil,“ řekla k jeho konci tehdejší místostarostka Michaela Petrová (Jinak!). Společnost pak dočasně vedl Vladimír Sedlák, jehož pak nahradil Stanislav Vyhnal.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, lesy, personální, Tábor, Pavel Novotný, les, Česká pirátská strana, Daniel Černý, Vladimír Sedlák, Planá nad Lužnicí, Sezimovo Ústí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lesy města Tábor povede od července pátý jednatel za posledních pět let  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.