Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Metrostav Infrastructure v jižních Čechách nezačal tři opravy, chce víc peněz

Společnost Metrostav Infrastructure nezahájila tři silniční stavby v jižních Čechách. Uvedla to Česká televize. Firma chce podle ČT navýšit cenu zakázek kvůli výraznému zdražení materiálů. Jde o opravy silnic a mostu na Jindřichohradecku a Táborsku. Práce měly začít na jaře. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na jihu Čech uzavřelo s firmou pět smluv, staví se ale jen na dvou místech.

Mezi nezahájené stavby patří oprava pěti kilometrů silnice z Lásenice do Horního Žďáru na Jindřichohradecku.

„Bohužel do této doby nedošlo k dohodě se zadavatelem na termínu zahájení stavebních prací. Mezitím samozřejmě došlo k obrovskému nárůstu cen stavebních komodit,“ řekl v České televizi mluvčí Metrostav Infrastructure Michal Jurman.

Pásmová oprava měla podle ČT stát skoro 62 milionů. „Máme samozřejmě alokované tyto finanční prostředky a pravděpodobně je nespotřebujeme,“ řekla v televizi ředitelka správy ŘSD, závod České Budějovice Vladimíra Hrušková. Dodala, že Metrostav Infrastructure požaduje garanci navýšení ceny, jinak opravu nezahájí. Podobně je na tom podle ČT oprava dvou kilometrů silnice v Oltyni na Táborsku.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, stavby, silnice, Jihočeský, oprava, Metrostav, Česká televize, Jihočeský kraj, Ředitelství silnic a dálnic, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, Česko, Michal Jurman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Metrostav Infrastructure v jižních Čechách nezačal tři opravy, chce víc peněz  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.