Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na silnici I/39 u lipenského jezera čeká řidiče dopravní omezení

Řidiče čeká u lipenského jezera od pondělí 27. června omezení na silnici I/39 mezi Želnavou a Záhvozdím. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tam začne opravovat asi 4,5 kilometru dlouhý úsek. Provoz pro osobní auta bude kyvadlově, vozidla těžší než 3,5 tuny budou muset po objížďce.

Práce za téměř 64 milionů korun bez DPH potrvají do první poloviny října. Novináře o tom informoval Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD.

Stavební úpravy zahrnou výměnu asfaltu, dělníci obnoví odvodnění, vodorovné dopravní značení, upraví krajnice. „Opravovaný úsek vede převážně zalesněným a nezastavěným územím, nicméně součástí stavby je i průtah obcemi Želnava a Slunečná,“ sdělil Koloušek.

Úsek se bude opravovat po polovinách, provoz bude kyvadlový. Kvůli šířce silnice ale jen pro automobily do 3,5 tuny a vozidla veřejné dopravy. Ostatní auta vážící víc než 3,5 tuny budou muset využít objížďky přes Kájov, Chvalšiny, Prachatice a Volary. Zakázku získala firma Swietelsky stavební.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, Prachaticko, Ředitelství silnic a dálnic, Záhvozdí, Želnava, Slunečná, jezero, Kájov, Chvalšiny, Prachatice, Volary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici I/39 u lipenského jezera čeká řidiče dopravní omezení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.