Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž se topil v Malši. Když ho strážníci vytáhli, nadýchal 3,5 promile

Českobudějovičtí strážníci včera zachránili muže, který se topil v řece Malši nedaleko Kulturního domu Slavie. Hlídka si všimla lidí, kteří se ho snažili zachránit, ale nebyli úspěšní. Strážnící přispěchali na pomoc a muže vytáhli pomocí lana. Vysílený muž na břehu nadýchal 3,5 promile.

Událost se stala včera odpoledne v centru Českých Budějovic. Tonoucího muže spatřila hlídka městské policie, která právě projížděla po Krumlovském mostě vedle Kulturního domu Slavie. 

„Strážníci náhle při pohledu na řeku směrem k Jihočeskému divadlu spatřili tonoucí osobu. Na nábřeží se již několik svědků marně snažilo tonoucího vytáhnout z vysoké zdi náplavky. Strážníci neváhali a okamžitě začali se záchrannou akcí. Muže bojujícího o život se jim nakonec podařilo vytáhnout s pomocí záchranného lana nastaveného vodítkem, které si strážníci vypůjčili od jednoho z přítomných svědků události,“ popsala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková

Muž byl vysílený, ale podařilo se mu lana chytit. O chvíli později se dotyčný dostal na břeh. Strážníci následně zjišťovali jeho zdravotní čas, když z jeho dechu ucítili alkohol. Provedli proto dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 3,5 promile.

„Strážníci dohlíželi na zachování jeho životních funkcí až do chvíle, než si muže převzala do svých rukou přivolaná zdravotnická záchranná služba,“ dodala Školková.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky České Budějovice, Malše, řeka, městská policie, strážník, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se topil v Malši. Když ho strážníci vytáhli, nadýchal 3,5 promile  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.