Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihu Čech bude spíše slunečný týden, o víkendu se vrátí třicítky

Obloha nad Českem bude tento týden převážně jasná až polojasná, což platí i pro Jihočeský kraj. Více mraků by mělo být ve čtvrtek a v pátek na východě země. Případné přeháňky budou ale jen ojedinělé. O víkendu se teploty vrátí ke 30 stupňům Celsia.

Vyplývá to z týdenní předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Dnes se budou teploty pohybovat mezi 23 a 27 stupni Celsia. Na severovýchodě Česka bude o dva až tři stupně chladněji.

Také v úterý a ve středu se budou nejvyšší denní teploty pohybovat v rozmezí mezi 21 a 28 stupni. Mírně nižší budou opět na severovýchodě České republiky.

V úterý bude na jihu Čech jasno až polojasno, v průběhu dne může být přechodně oblačno. „Nejvyšší denní teploty budou 23 až 26 stupňů Celsia,“ uvedl v předpovědi na úterý Josef Slavík z českobudějovické pobočky ČHMÚ. 

Podobně bude vypadat i středa, kdy bude region i nadále ovlivňovat okraj tlakové výše, jejíž střed se bude přesouvat z Britských ostrovů nad Baltské moře. Ve čtvtek očekávají meteorologové teploty mezi 23 a 27 stupni Celsia. Bude polojasno až skorojasno.

O víkendu předpověď nevylučuje občasný déšť. Nejvyšší denní teploty ale budou kolem tropických 30 stupňů Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, jižní čechy, Česko, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj, Josef Slavík, Baltské moře, Britské ostrovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech bude spíše slunečný týden, o víkendu se vrátí třicítky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.