Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vztahy mezi Budvarem a ruským trhem jsou pozastaveny, vzkázal pivovar

Na vztahu Budějovického Budvaru k ruskému trhu se nic nemění. Vedení pivovaru zopakovalo, že na tomto území nepodniká. Národní podnik zároveň dodal, že nemá v plánu na tomto postoji nic měnit do ukončení ruské agrese na Ukrajině.

Budějovický Budvar včera reagoval na zprávu ČTK. V ní ředitel Petr Dvořák řekl, že se pivovar kvůli známkoprávní situaci potřebuje ve střednědobém výhledu na ruský trh vrátit. Včera proto vedení podniku potvrdilo a zdůraznilo, že obchodní vztahy mezi Budvarem a ruským trhem zůstávají pozastaveny.

Národní podnik je nebude obnovovat do ukončení ruské agrese. „Budvar si je vědom možných dlouhodobých negativních důsledků pro svojí ochranou známku, nicméně to na našem současném postoji nic nemění. Obnovení obchodních vztahů s ruskými partnery není na pořadu dne, dokud nebude ruská agrese zcela ukončena,“ vzkázal v tiskové zprávě ředitel Petr Dvořák.

Tržby Budvaru v Rusku, Bělorusku a na Ukrajině byly ročně zhruba 250 milionů korun. Velkou část výpadků prodeje do Ruska pomohl letos Budvaru nahradit prodej nového nealko piva BirGo.
Zdroj: ČTK

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) v tiskové zprávě vzkázal, že si nedokáže za současné situace představit obnovení vývozu piva do Ruska. Nekula připomněl, že česká vláda ostře kritizuje ruskou agresu na Ukrajině. 

„Jsou situace, kdy obchodní a ekonomické zájmy musí ustoupit jednotnému postoji všech zemí, které odsuzují neobhajitelnou Ruskou agresi vůči Ukrajině a zejména zvěrstva páchaná ruskou armádou. Proto si neumím představit za současné konstelace jakákoliv jednání Budvaru o exportu do Ruska a panu řediteli toto vysvětlím,“ dodal Nekula.

Národní pivovar připomněl, že od počátku konfliktu soucítí s Ukrajinou a lidem prchajícím před válkou pomáhá. Lidem z Ukrajiny podnik nabídl ubytování zdarma v hotelu Malý pivovar. Firma také dala dohromady sbírku nejrůznějšího materiálu, který posloužil lidem prchajícím před válkou. 

Budvaru loni stouply tržby z prodeje výrobků a služeb o 10,8 procenta na rekordních 3,11 miliardy korun. Zisk po zdanění se zvýšil o 10,5 procenta na 337,1 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Budějovický Budvar

Štítky Budějovický Budvar, česko, ekonomika, pivo, pivovar, podnikání, Rusko, Ukrajina, válka, agrese, Petr Dvořák, Zdeněk Nekula, Ozbrojené síly Ruské federace, Bělorusko, KDU-ČSL, Vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vztahy mezi Budvarem a ruským trhem jsou pozastaveny, vzkázal pivovar  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.