Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel Břetislav Shon, 14 let vedl Nemocnici České Budějovice

, aktualizováno 3. listopadu 2022, 12:35

Ve středu 2. listopadu zemřel dlouholetý ředitel českobudějovické nemocnice Břetislav Shon. Vedení nemocnice o tom informovalo v tiskové zprávě. Shon ji vedl mezi roky 2005 až 2019.

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že 2. 11. 2022 nás navždy opustil emeritní generální ředitel Břetislav Shon. Za 14 let výkonu své funkce se nesmazatelným způsobem zapsal do dějin Nemocnice České Budějovice,“ informovala dnes nemocnice v tiskové zprávě. Bylo mu 73 let. 

Břetislav Shon se narodil 18. února 1949 v Praze. Vystudoval Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy, na které promoval v roce 1975. V letech 1975 až 1997 pracoval jako lékař Urologického oddělení českobudějovické nemocnice, v oboru urologie získal I. a II. atestaci. Mezi lety 1997 a 2006  pak vedl jako primář urologické oddělení.

Od listopadu 2014 byl pověřen vedením krajské nemocnice a v březnu 2015 se stal generálním ředitelem a předsedou představenstva. Post zastával do roku 2019.

„Za dobu působení Břetislava Shona ve funkci předsedy představenstva pokračovala transformace českobudějovické nemocnice ve špičkové moderní a prosperující zdravotnické zařízení. Pod jeho vedením byl vytvořen takzvaný generel přestavby nemocnice, která probíhá od roku 2013 a bude dokončena v roce 2025. Jejím cílem je poskytnout pacientům co největší komfort a špičkovou péči, přičemž jedním z pilířů projektu je opuštění Dolního areálu nemocnice a koncentrace veškerých provozů v Horním areálu s vytvořením monobloku akutní lůžkové péče,“ uvedla v tiskové zprávě Iva Nováková, ředitelka úseku komunikace a péče o zaměstnance.

Nemocnice ve svém dnešním vyjádření připomněla význam Břetislava Shona, který se významnou měrou podílel na rozvoji areálu a zkvalitnění služeb. Vedení připomnělo rok 2015, kdy si Nemocnice České Budějovice připsala první místo v anketě neziskové organizace HealthCare Institute a uspěla tak v konkurenci 156 nemocnic. 

Bývalý ředitel se pravidelně zúčastnil řady významných akcí i po svém odchodu z funkce. Sledoval tak, jak se pokračuje v rozdělané práci a modernizuje se areál, který sám dlouhé roky vedl. 

„Břetislav Shon si nepotrpěl na oficiality, byl férový, rovný a vždy dával najevo svou bezprostřednost a selský rozum. Tak jako byl náročný na sebe, byl náročný i na své okolí. Pracoval bez ohledu nejen na pracovní dobu, ale i na denní dobu, víkendy či svátky. V nejtěžších chvílích uměl povzbudit své spolupracovníky, kteří se na něj mohli kdykoliv obrátit. Slávku, děkujeme Ti za vše, co jsi pro nemocnici, její zaměstnance i pacienty, udělal,“ stojí v dnešním prohlášení českobudějovické nemocnice. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice České Budějovice

Štítky nemocnice, České Budějovice, ředitel, břetislav schon, Nemocnice České Budějovice, tisková zpráva, 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Břetislav Shon, 14 let vedl Nemocnici České Budějovice  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.