Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech udržují provoz i přes oteplení

Lyžařské areály na jihu Čech udržují provoz i přes velké oteplení, které v regionu už týden panuje. Do středisek přesto denně jezdí stovky lyžařů. Vyplývá to z vyjádření zástupců areálů.

„Není to takové, jako při těch skutečných zimách, kdy jsme měli o prázdninách po Vánocích naprosto plno. Ve středu jsme registrovali devět stovek lyžařů, dneska přibližně sedm stovek. Lidé tedy stále jezdí, ale samozřejmě, že v tomto počasí pro ně není lyžování tou nejatraktivnější aktivitou,“ řekl za zadovské středisko Petr Vondraš. Dodal, že i v místech ve výšce nad 1000 metrů nad mořem jsou na prosinec relativně vysoké teploty. Dnes například na Zadově naměřili šest stupňů.

„Ani mírná obleva nenarušila provoz areálu a na sjezdovkách leží 50 centimetrů sněhu. Díky novým technologiím upravujeme sjezdovky úsporněji a s ještě větším ohledem na životní prostřední. Všechny sjezdové tratě jsou tak stále ve skvělé kondici,“ řekla za Skiareál Lipno Olga Kneiflová. Dodala, že provozovatel zve zájemce o novoroční výstup do Stezky korunami stromů. „Na prvních 100 návštěvníků čeká malý dárek, na všechny pak pamětní list, novoroční punč i Strom splněných přání," uvedla.

Skiareál Hochficht na česko-rakouské hranici nabízí 16 kilometrů upravených sjezdovek. Na svazích tam nyní leží 20 až 40 centimetrů sněhu. „Letos je to velký boj, ale naštěstí se nám daří držet téměř celý skiareál v provozu. Návštěvníci jsou příjemně překvapeni, že máme otevřeno tolik sjezdovek. Dost nám pomohly pondělní a úterní mrazivé teploty, díky kterým jsme vylepšili sjezdovky novým technickým sněhem. Zároveň však víme, že předpověď na následující dny není příznivá, ale pro naše hosty uděláme maximum možného,“ řekl ředitel střediska Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech udržují provoz i přes oteplení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.