Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Deštivý začátek týdne, pršet bude i na jihu Čech

Počasí v Česku bude nadále deštivé, v polovině týdne by mohlo na horách znovu sněžit. Druhá polovina týdne slibuje slunečnější oblohu a vyšší teploty, v neděli vystoupají nad 20 stupňů. V nadcházejících dnech bude pršet i na jihu Čech.

Vyplývá to z týdenní předpovědi, kterou dnes meteorologové zveřejnili na webu. Dnes meteorologové předpovídají zataženou oblohu a místy přeháňky, které budou četnější na horách. Spadne kolem pěti, na horách až deset milimetrů srážek na metr krychlový. Vzestupy hladin řek, které nastaly v uplynulých hodinách, se už ale neočekávají. 

V úterý bude zataženo s občasným deštěm, na jihozápadě může pršet trvale. „Nejvyšší denní teploty 8 až 11 stupňů Celsia, na horách 4 až 7 stupňů Celsia,“ uvedl v předpovědi pro Jihočeský kraj František Vavruška z českobudějovické opbočky Českého hydrometeorologického ústavu. 

Déšť se bude v Jihočeském kraji objevovat ve středu i ve čtrtek, později začne ubývat. Teploty se dostanou k 11 stupňům Celsia. Od pátku se začne v Česku obloha vyjasňovat a teploty postupně porostou. Sobota pak slibuje jasno až polojasno s teplotami kolem 17 stupňů. V neděli může být místy až 21 stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, inverze, předpověď, jižní čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deštivý začátek týdne, pršet bude i na jihu Čech  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.