Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Disciplinární komise LFA zahájila řízení s Českými Budějovicemi i Jabloncem

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) dnes řešila dění z nedělního fotbalového utkání Českých Budějovic s Jabloncem. Nakonec komise rozhodla o tom, že zahájí disciplinární řízení s oběma kluby.

K potyčce mezi fanoušky Jablonce a bezpečnostní agenturou mělo dojít včera odpoledne v Českých Budějovicích. Při ligovém utkání domácího Dynama podle jednoho z diváků "lítaly facky" v sektoru hostí. Na místě zasahovala policie, událostí by se...

O tom, co se dělo na Střeleckém ostrově, se mluví od pondělí. Na internetu se objevila videa ze stadionu, na kterých je vidět zákrok členů bezpečnostní agentury v sektoru hostujících fanoušků. Ještě před zveřejněním záběrů o incidentu jako první informovala v rozsáhlejším článku Budějcká Drbna. Redakce přinesla svědectví z místa i reakce klubů, policie či LFA.  

Věc dnes řešila disciplinární komise. V případě Jablonce komise rozhodla, že zahajuje disciplinární řízení s FK Jablonec kvůli nesportovnímu chování fanoušků na stadionu. V druhém případě komise zahájila disciplinární řízení s SK Dynamo České Budějovice za porušení povinností pořadatele právě při utkání s Jabloncem.

„Disciplinární komise LFA si na své příští zasedání předvolala zástupce obou klubů i hlavního pořadatele utkání, aby mohla důkladně prošetřit události, které se staly v souvislosti se zásahem pořadatelské služby směrem k fanouškům hostujícího klubu. Kromě jejich výpovědí a zprávy technického delegáta bude mít Disciplinární komise i další podklady včetně všech možných video záznamů,“ uvedl v komuniké předseda disciplinární komise LFA Richard Baček.

LFA tento týden vzkázala, že je silně znepokojena incidentem, který se odehrál v utkání mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem. Její disciplinární komise bude příště zasedat ve čtvrtek 4. května. 

„SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů při zápase 28. kola FORTUNA:LIGY mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem, kteří fyzicky napadli fanoušky FK Jablonec. Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou,“ stojí v tiskové zprávě, kterou Dynamo rozeslalo médiím.

Dynamo se distancuje od chování pořadatelů, kteří napadli fanoušky Jablonce

Českobudějovické Dynamo dnes odsoudilo chování některých členů bezpečnostní agentury, kteří v neděli zasáhli proti fanouškům Jablonce. Včera odpoledne se na Twitteru objevila videa ze stadionu a vzbudila vlnu emocí. Klub na základě nově...

Jihočeši také vzkázali, že věc řeší s firmou PS Patrol, která službu pro klub zajišťuje. Účastníci incidentu dostali výpověď, informovala bezpečnostní agentura v tiskové zprávě. 

Rozsáhlejší vyjádření zveřejnil také FK Jablonec. „Během utkání došlo k incidentu mezi fanoušky FK Jablonec přítomnými v sektoru pro vlajkonoše hostů a pořadatelskou službou, který vyústil ve fyzické napadení několika našich příznivců. Na provedení nepřiměřeného zásahu byli ještě během utkání přítomnými zástupci klubu upozorněni hlavní pořadatel utkání a technický delegát LFA. Pokud se některý fanoušek proviní proti návštěvnímu řádu, měl by být vyveden mimo stadion řádným a kultivovaným způsobem. Fyzické napadení jakéhokoliv účastníka fotbalového zápasu odsuzujeme a nemělo by se objevovat na žádném stadionu,“ uvádí ve svém stanovisku jablonecký klub. 

„Zároveň upozorňujeme na zarážející přístup hlavního pořadatele, který k celé situaci měl velmi chladný postoj a postup pracovníků bezpečnostní agentury schvaloval. Rádi bychom apelovali na všechny kluby, že provinění proti návštěvnímu řádu nesmí nikdy vést z brutálnímu fyzickému napadení fanouška,“ dodal Jablonec.  

Server Football Club zveřejnil svědectví Severočechů, podle kterého muselo vedení Dynama vše vědět hned v neděli. Dokládají to i přímým svědectvím z místa, které Football Club zveřejnil. Jihočeši ale v tiskové zprávě uvedli, že pondělní vyjádření poskytnuté Budějcké Drbně o tom, že byl zásah adekvátní, poskytli v době, kdy neměli k dispozici amatérská videa kolující na sociálních sítích.

Nyní si musí kluby i fanoušci počkat na vyjádření disciplinární komise. Případ řeší také policie.  „Policisté z Českých Budějovic od neděle prověřují incidenty ke kterým došlo při sportovním utkání s Jabloncem na hřišti Dynama a to včetně zásahu pracovníků bezpečnostní agentury. Vyhodnocují také všechny dostupné videozáznamy,“ vzkázali policisté na Twitteru.  

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fotbal Turist

Štítky dynamo, jablonec, české budějovice, lfa, disciplinární komise

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Disciplinární komise LFA zahájila řízení s Českými Budějovicemi i Jabloncem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.