Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strakonice zahájily zkušební provoz nafukovací haly nad venkovním bazénem

Strakonice zahájily zkušební provoz nafukovací haly nad venkovním padesátimetrovým bazénem. Hotová bude 31. května. Náklady přesáhly 21 milionů korun. Novináře o tom informovala mluvčí radnice Markéta Bučoková. Město díky hale získá dva plnohodnotné sportovní bazény. Hala se podle města bude využívat hlavně v zimě.

„Dnes těsně před polednem se začala nafukovat hala, která prodlouží ve Strakonicích plaveckou sezonu na 365 dnů. Halu (dnes) stavěla třicítka lidí. Stavění, které v sobě zahrnuje natažení tří vrstev plachet, ukotvení lan a nafouknutí, trvalo necelé čtyři hodiny,“ popsala akci mluvčí.

Oproti původnímu plánu má stavba téměř měsíční zpoždění, kvůli takzvaným vícepracím i nepříznivému počasí. Hala má rozměry 58 x 30 x 9,5 metru, práce začaly loni v říjnu. Přechod mezi krytým bazénem, kde budou sprchy a šatny, zajistí vyhřívaný bezbariérový přechodový můstek.

Strakonice investují do sportovišť dlouhodobě. Město za poslední roky opravilo i střechu zimního stadionu, která byla v havarijním stavu, rovněž střechy různých tělocvičen. Tuto sobotu otevře nový skatepark. Loni na podzim radnice oznámila, že chce postavit multifunkční sportovní halu vhodnou pro florbal i házenou. Vzniknout by měla vedle současné házenkářské haly. Odhad nákladů je 40 milionů korun. Polovinu částky by mohla pokrýt dotace, o kterou chce město požádat Národní sportovní agenturu.

Strakonice, v nichž žije asi 23 000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 622,1 milionu a výdaji 704,6 milionu korun. Schodek 82,4 milionu pokryjí z prostředků z minulých let. Hlavní investicí bude oprava Volyňské ulice, která zabere rok a půl, město počítá s náklady 120 milionů Kč. Město vyčlenilo také 15 milionů korun na výkup deseti procent akcií teplárny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Strakonice

Štítky ČR, správa, stavby, sportovní, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice zahájily zkušební provoz nafukovací haly nad venkovním bazénem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.