Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vojáci z táborského praporu zahájili cvičení na letišti v Plané

Vojáci z táborského mechanizovaného praporu včera zahájili pětidenní cvičení na letišti v Plané u Českých Budějovic a jeho okolí. Jeho součástí budou i operace v Litvínovicích a Šindlových Dvorech na Českobudějovicku. Cvičení nijak neomezí obyvatele obcí, řekli zástupci táborského praporu. Obyvatelé obcí jsou podle starosty Litvínovic Martina Krále (Sdružení nezávislých kandidátů) informováni.

„V nočních hodinách se patroly vojáků budou pohybovat po Litvínovicích a Šindlových Dvorech. Na obyvatele to nebude mít žádný dopad, chceme simulovat reálné prostředí,“ uvedl jeden z vojáků táborského praporu, který si nepřál být jmenovaný.

Cvičení je zaměřené na ochranu letiště a okolí. V Litvínovicích a Šindlových Dvorech se budou vojáci pohybovat tři noci po sobě.

„Informovali jsme o tom obyvatele na našem webu i sociálních sítích. Nepředstavuje to pro nás žádný problém, jsme tady na pohyb vojáků zvyklí, protože nedaleko v Kališti využívají prostory také pro různé akce,“ uvedl starosta Litvínovic. Dodal, že obyvatelé možná nyní ani přítomnost armády nezaregistrují. Při cvičení by navíc vojáci neměli používat těžkou techniku. Mapa s vyznačeným prostorem vojenského výcviku je na webu obce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, armáda, správa, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojáci z táborského praporu zahájili cvičení na letišti v Plané  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.