Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Radary začnou v Českém Krumlově fungovat začátkem prázdnin

V Českém Krumlově začnou na třech místech opět fungovat radary. Od července budou hlídat tři konkrétní úseky. Podle vedení města je to efektivní způsob, jak snížit počet řidičů, kteří opakovaně překračují povolenou rychlost.

Nyní se dokončuje instalace radarů. Celý systém bude fungovat od pondělí 3. července. Město tím navazuje na provoz radarů v loňském roce, který se podle zástupců radnice ukázal jako efektivní nástroj pro zklidňování dopravy. 

„Měření se týká nejvytíženějších úseků – na Chvalšinské, Objížďkové a nově Budějovické ulice. V těchto úsecích se dříve překračovala povolená rychlost velmi často, neukáznění řidiči ohrožovali ostatní účastníky provozu, a právě radary napomohly tento nešvar odstranit a vedly ke zklidnění a zlepšení plynulosti dopravy,“ shrnula v tiskové zprávě mluvčí města Petra Nestávalová

„Zároveň bude měřicí zařízení sloužit ke sběru dopravních dat, která jsou nezbytná pro další vyhodnocování a plánování rozvoje a udržitelnosti dopravní infrastruktury,“ řekl starosta Alexandr Nogrády (ANO).

Na měřených úsecích bude stanovena nejvyšší dovolená rychlost 50 kilometrů v hodině. K ní se bude připočítávat pět kilometrů v hodině a tolerance tři kilometry v hodině. 

„Na principu měření se nic nemění. Při vjezdu do měřeného úseku je sejmut a uložen čas vjezdu automobilu. Automobil je klasicky identifikován podle státní registrační značky pomocí kamerového systému. Na konci úseku je automobil opětovně identifikován a sejmut čas výjezdu,“ popsal Jan Sládek, vedoucí odboru dopravy.  

Záznam o přestupku se dostane od městské policie ke správnímu orgánu a dotyčný obdrží výzvu k uhrazení konkrétní čásky, ta může být v hodnotě až dvou a půl tisíc korun. Součástí výzvy bude rovněž odkaz na webové stránky, kde bude určitou dobu možné zobrazení fotografie konkrétního vozidla. Konkrétnější podrobnosti najdou lidé na webu města.

Ohodnoť článek

Foto Město Český Krumlov

Štítky český krumlov, doprava, silnice, radar, měření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radary začnou v Českém Krumlově fungovat začátkem prázdnin  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.