Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

O víkendu se mírně ochladí, objevit se mohou přeháňky i bouřky

V Česku se o víkendu mírně ochladí. Na většině území Jihočeského kraje se mohou objevit přeháňky, přes den však budou ubývat. Průměrné teploty se budou pohybovat mezi 20 až 26 stupni Celsia. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) to uvedl v předpovědi.

„Dneska naměříme teploty většinou přes letních 25 stupňů Celsia, chladněji bude jen na severovýchodě republiky. Letní teploty vydrží na většině území i zítra (v pátek), oblaků už ale bude výrazně víc a odpoledne a večer se hlavně v Čechách objeví přeháňky nebo i bouřky,“ uvedli meteorologové na facebooku.

V pátek bude na jihu Čech polojasno až oblačno. Odpoledne dojde od západu k přibývání oblačnosti a postupně bude na většině území pršet, někde se mohou objevit bouřky. Nejvyšší denní teploty budou od 24 do 28 stupňů Celsia. 

„V sobotu bude zataženo až oblačno, na většině území přeháňky nebo občasný déšť. Během dopoledne od západu ubývání srážek i oblačnosti,“ uvedla v předpovědi Renata Uhlíková z českobudějovické pobočky ČHMÚ. 

V neděli bude oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky. Odpoledne budou ubývat. Po celý víkend se budou teploty přes den pohybovat mezi 20 a 26 stupni Celsia. 

Ohodnoť článek

Štítky počasí, inverze, předpověď, jižní čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se mírně ochladí, objevit se mohou přeháňky i bouřky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.