Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

V Jihočeském kraji zemřelo v prvním pololetí na silnicích 18 lidí, méně než loni

V Jihočeském kraji zemřelo při dopravních nehodách v letošním prvním pololetí 18 lidí, sedm obětí měly červnové nehody. Zemřelých bylo přesto méně než ve stejném období před rokem, kdy v tomto kraji zemřelo na silnicích 25 lidí. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Dopravních nehod se na jihu Čech stalo v prvních letošních šesti měsících 2041, v porovnání s loňským prvním pololetím počet klesl o 71.

Dva lidé zemřeli při dopravní nehodě na Písecku 2. června. Cestovali v osobním voze, který se mezi Temešvárem a Podolím čelně srazil s nákladním automobilem. „Po nárazu zůstali zaklíněni ve voze, jejich zranění byla natolik vážná, že jim podlehli ještě před naším příjezdem,“ řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Na Písecku narazilo osobní auto do kamionu. Dva lidé zemřeli

Dva lidé zemřeli dnes odpoledne při dopravní nehodě na Písecku. Řidič osobního auta podle policie přejel do protisměru, kde narazil do kamionu. Silnice mezi Podolím a Temešvárem bude několik hodin uzavřená.

V červnu zemřelo při dopravních nehodách v Jihočeském kraji sedm lidí, o dva více než ve stejném období loni.

Celkem se minulý měsíc v tomto kraji stalo 417 nehod. Těžce se při nich zranilo 11 lidí, lehčí zranění mělo 184 lidí. Celková škoda byla vyčíslená na 37,69 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou havárií bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly středa 14.června a pátek 30.června s 26 nehodami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, pololetí, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji zemřelo v prvním pololetí na silnicích 18 lidí, méně než loni  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.