Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pavel navštíví příští týden jih Čech, prohlédne si letiště, točnu i Koh-i-noor

Prezident Petr Pavel a jeho žena Eva navštíví příští týden Jihočeský kraj. V úterý a ve středu si prohlédnou třeba továrnu firmy Koh-i-noor Hardtmuth, setkají se s hejtmanem Martinem Kubou (ODS), prohlédnou si budějovické letiště, otáčivé hlediště v Českém Krumlově, tamní zámek, spatří i ukázky práce Vodní záchranné služby a Jihočeské brigády záchranných psů.

Informovala o tom Eva Hromádková z odboru komunikace Kancelář prezidenta republiky (KPR). Bude to první Pavlova oficiální návštěva kraje od zvolení. Předchozí prezident Miloš Zeman byl naposledy na oficiální návštěvě jižních Čech v červnu 2017, jezdil také na budějovický agrosalon Země živitelka, kde byl naposledy loni.

V první den návštěvy 18. července půjde prezident na návštěvu do firmy Koh-i-noor Hardtmuth v Budějovicích, setká se hejtmanem, jihočeskými poslanci a senátory, zastupiteli, starosty či řediteli nemocnic. Odpoledne si prohlédne jihočeské letiště v obci Planá u Českých Budějovic, odkud začnou létat první lidé na dovolenou v srpnu. Úterní večer stráví na benefičním divadelním představení na otáčivém hledišti v Českém Krumlově. Jeho výtěžek je určený na podporu budějovického centra Arpida, jež poskytuje rehabilitaci lidem se zdravotním postižením.

Většinu času strávím s lidmi v podhradí, hlásí budoucí prezident Petr Pavel

Za nového českého prezidenta zvolili lidé v přímé volbě Petra Pavla. Ten získal přes 58 procent hlasů. Na tiskové konferenci po svém zvolení Pavel mluvil například o tom, kde bude bydlet, jaké jsou jeho plány do následujících dnů nebo zda bude...

Ve středu 19. července si prohlédne hrad a zámek Český Krumlov, divadelní amfiteátr v Hořicích na Šumavě, kde se hrávají pašijové hry. Odpoledne se setká v obci Černá v Pošumaví se starosty okolních obcí, v Dolní Vltavici pak uvidí ukázky práce vodních záchranářů a Jihočeské brigády záchranných psů.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky ČR, Pavel, správa, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel navštíví příští týden jih Čech, prohlédne si letiště, točnu i Koh-i-noor  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.