Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bavorsko posílí pohraniční policii pro kontroly s Českem a Rakouskem

Bavorsko od srpna posílí početní stav své zemské pohraniční policie, aby mohla provádět četnější namátkové kontroly na pomezí s Českou republikou a Rakouskem. Dnes to oznámil bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann, podle kterého bavorská pohraniční policie bude mít každý týden k dispozici až 50 policistů z pořádkových jednotek. Cílem je podle Mnichova boj s nelegální migrací a s převáděči, kteří do Německa mimo jiné přes Rakousko a Česko pašují migranty bez dokladů.

„V srpnu 2023 rozšíří bavorská pořádková policie dodatečnými jednotkami podporu bavorské hraniční policiie a to především pro skryté namátkové kontroly," řekl Herrmann.

„Hlavní důraz budeme klást na boj s nelegální migrací a s převáděči. Kvůli tomu bavorská pohraniční policie úzce spolupracuje se spolkovou policií, která rovněž provádí kontroly v příhraničním prostoru,“ dodal.

Kvůli rostoucí migraci zesílili bavorští policisté namátkové kontroly u česko-německých hranic

Bavorští policisté kvůli rostoucí migraci zesílili namátkové kontroly na pomezí s Českem a Německem. Podle českých řidičů je tam v tomto týdnu víc policejních hlídek. Jejich kontroly jsou namátkové, nevyhnou se jim ani dodávky, autobusy a osobní...

Přes Česko vede jedna z migračních tras, po které do Německa ve velkém počtu proudí migranti bez potřebných dokladů. Braniborsko se Saskem kvůli tomu požadovaly dočasné obnovení stálých hraničních kontrol s Českem a Polskem po vzoru těch, které od roku 2015 provádí na pomezí s Rakouskem. Tyto kontroly ale nejsou plošné po celé délce hranic s Rakouskem, ale jen na vybraných přechodech. Rozšíření stálých hraničních kontrol spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová odmítla, s Polskem a Českem se ale dohodla na sérii protiopatření včetně četnějších kontrol.

Bavorsko obnovení stálých kontrol nepožaduje. V květnu o tom bavorský premiér Markus Söder ujistil českého ministerského předsedu Petra Fialu při společném jednání v Řezně. Zdůvodnil to tehdy mimo jiné tím, že Česko kvalitně chrání své hranice.

Bavorsko je jedinou německou spolkovou zemí, která má vlastní pohraniční policii. Její fungování je ale úzce provázáno se spolkovou policií, která má v Německu na starosti ostrahu hranic.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky německo, česko, bavorsko, hranice, kontroly, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bavorsko posílí pohraniční policii pro kontroly s Českem a Rakouskem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.