Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Firma, která vyrábí deštníky, chystá výrobní halu u Trhových Svinů

Jeden z největších zaměstnavatelů v Trhových Svinech řeší výstavbu výrobní a skladové haly na okraji města. Vzniknout má u plánovaného obchvatu, materiál nyní posuzují zaměstnanci krajského úřadu.

Záměr se tento týden objevil na úřední desce. Jeho navrhovatelem je společnost Doppler, která vyrábí a prodává deštníky, slunečníky či venkovní potahy. 

„Novostavba haly bude vybavena nezbytným administrativním, sociálním a technickým zázemím. Hala je navržená obdélníkového půdorysu, v jižní části bude hala zúžená a ustupuje podle tvaru pozemku. Výstavba haly bude rozdělena do tří fází,“ popsala ve veřejném dokumentu Marcela Jirková z krajského odboru životního prostředí, zemědělství a lesnictví.

Hala má po výstavbě všech tří částí dosahovat plochy 41 644 metrů čtverečních. V severní části má vzniknout třípodlažní administrativní vestavba s denní místností a šatnami pro zaměstnance.

„V rámci administrativy bude umístěna prodejna společnosti, která je plánovaná se světlou výškou přes dvě podlaží. V severozápadním rohu haly je navržena dvoupodlažní výrobní část. Zbylá část haly je přízemní a slouží ke skladování, příjmu a expedici zboží,“ uvedla Jirková. Podle veřejně dostupného materiálu se počítá se 145 zaměstnanci a dvousměnným provozem. 

Vedení města o záměru ví, řekl Budějcké Drbně starosta David Štojdl (Nezávislí). „Víme o tom. Před lety se v dané lokalitě měnil územní plán. Má to mimo jiné návaznost na to, že danou lokalitou povede obchvat,“ sdělil starosta. 

Obchvat je krajskou investicí. Podle starosty výrobní a skladová hala neomezí život obyvatel, od nejbližší zástavby ji oddělí právě významná dopravní stavba. 

„Areál bude za obchvatem dál od rodinných domů. My o tom víme delší dobu. Myslím, že by to místním nemělo vadit. Ve městě je firma asi jedním ze čtyř největších zaměstnavatelů,“ shrnul starosta. 

Budějcká Drbna kontaktovala také zástupce firmy, v tuto chvíli však společnost nechtěla záměr blíže komentovat. Nyní se k němu mohou vyjádřit veřejnost či dotčené orgány. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky trhové sviny, firma, podnikání, investice, hala, sklad, výroba, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Mě by jen zajímalo ,jak dnes v době globálního oteplování můžou být deštníky relevantním,nedejž Perun prosperujcím a vydělečným zbožím!!!!

Sobota, 12. srpna 2023, 07:43Odpovědět

Firma, která vyrábí deštníky, chystá výrobní halu u Trhových Svinů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.