Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Motorkář se vyboural při předjíždění v zatáčce, poté nadýchal přes dvě promile

Dopravní nehodou skončilo předjíždění, o které se pokusil motorkář na jihu Čech. V zatáčce ale dostal smyk a najel do příkopu. Muž si způsobil lehká poranění. Policisté navíc v jeho dechu ucítili alkohol, a tak ho podrobili testu. Ten ukázal hodnotu více než 2,4 promile.

Muž havaroval v sobotu večer u Komařic, kam kromě policistů vyjížděli také zdravotníci, na místo letěl i vrtulník. Motorkář jel ve směru od Strážkovic. 

„Po příjezdu na místo, ohledáním místa nehody a vlastním šetřením zjistili, že řidič motorky tovární značky Harley – Davidson na začátku obce při předjíždění skupiny jedoucích vozidel nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, dopravně technickému stavu komunikace a v pravotočivé zatáčce dostal smyk, následně havaroval do silničního příkopu,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura

Muž si způsobil lehká zranění. Policisté ho poté vyzvali k provedení testu na alkohol. Výsledek ukázal hodnotu více než 2,4 promile. Řidič proto přišel o řidičský průkaz a policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, motorkář, alkohol, předjíždění, doprava, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Ten úřední jazyk je legrační. Nepřizpůsobil způsob jízdy především 2,4 promile. Recidivistům a psychopatům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma. Jinak se z toho bahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde na drbně.

Úterý, 22. srpna 2023, 02:38Odpovědět

Motorkář se vyboural při předjíždění v zatáčce, poté nadýchal přes dvě promile  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.