Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O funkci rektora Jihočeské univerzity usiluje prorektor a děkan

O funkci rektora Jihočeské univerzity (JU) na následující čtyři roky usilují dva kandidáti. Jde o prorektora Luďka Berece a děkana fakulty rybářství a ochrany vod Pavla Kozáka. Současný rektor Bohumil Jiroušek kandidovat nebude. Řekl to mluvčí univerzity Štěpán Kuděj.

„Pan rektor nepřijal nabídku na kandidaturu. Velmi si jí váží, ale nepřijal ji ze soukromých důvodů," řekl Kuděj. Jiroušek vede univerzitu od roku 2020 a letos ještě mohl usilovat o mandát na další období. Akademický senát univerzity bude rektora na období 2024 až 2028 volit na svém zasedání 14. listopadu. Připomínky ke kandidátům mohou být podány do 24. října.

Jihočeská univerzita zatím měla sedm rektorů. Jako první ji vedl v letech 1992 až 1998 Jiří Divíšek. Na následujících šest let se stal rektorem František Střeleček. Od roku 2004 stál v čele univerzity Václav Bůžek a po něm ji od roku 2011 vedla Magdalena Hrabánková, která však po pár měsících náhle zemřela. Jako dalšího rektora si akademický senát zvolil Libora Grubhoffera. Před Jirouškem pak univerzitu vedl v letech 2016 až 2020 Tomáš Machula.

Zájem o ubytování na vysokoškolských kolejích je velký. Letos zamítli přes 200 žádostí

Koleje Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích mají letos stoprocentní obsazenost. Ubytování na kolejích má včetně nově zrekonstruované K4 kapacitu 1 996 lůžek. I tak bylo přes dvě stovky žádostí zamítnuto. Studenti tak často musí hledat...

Jihočeská univerzita vznikla v roce 1991. Nabízí studium na osmi fakultách - pedagogické, zdravotně sociální, zemědělské, filozofické, přírodovědecké, teologické, ekonomické a fakultě rybářství a ochrany vod. Univerzitu nyní navštěvuje přibližně 9000 studentů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, školy, vysoké, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Teologická ? Všechny panbíčskářské sekty zrušit. Kdo potřebuje je tady budhismus: nevěřte nikomu, dívejte se, myslete, učte se, ptejte se, zkoumejte, diskutujte, projděte se po světě. O důvodech dnešního stavu bahna píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články. Nové pod Komentář Rusko a Arménie.

Neděle, 22. října 2023, 11:53Odpovědět

O funkci rektora Jihočeské univerzity usiluje prorektor a děkan  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.