Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie našla muže, který nahlásil bombu v ubytovně. Nestalo se tak poprvé

Zhruba 30 lidí bylo nutné evakuovat kvůli anonymnímu hlášení v Jindřichově Hradci. Minulý týden měl muž napsat zprávu zaměstnanci ubytovny s tím, že v jednom z pokojů nechal bombu. To se nepotvrdilo. Policie dnes informovala o tom, že se podařilo pachatele vypátrat.

Manévry se v okolí ubytovny TJ Slovan v Jindřichově Hradci konaly 23. listopadu minulý týden. 

„Dne 24. listopadu 2023 předali policisté sdělení podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy třiačtyřicetiletému muži ze Strakonicka. Svého protiprávního jednání se dopustil tím, že na telefon zaměstnance ubytovny TJ Slovan v Jindřichově Hradci zaslal SMS zprávu ve znění: „na pokoji 16 jsem nechal bombu“,“ uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková.

Policisté evakuovali 30 lidí kvůli nahlášené bombě u sportovní haly

Hrozbu v podobě uložené bomby prošetřují jihočeští policisté v Jindřichově Hradci. Kvůli události bylo nutné evakuovat 30 osob. Lidé by se měli vyhnout okolí sportovní haly.

Na místě zasahovali mimo jiné kynologové s vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin a policejní pyrotechnik. Místo bylo nutné evakuovat, do akce se zapojili také hasiči. Na místě se nakonec nic nenašelo a obyvatelé se mohli vrátit zpět do svých pokojů.

„Policisté muže, který SMS zprávu zaslal, po pár hodinách vypátrali a zadrželi jej.  Prověřováním bylo zjištěno, že se stejného skutku již v minulosti dopustil a byl za něj odsouzen,“ dodala Mžiková.

Muž během dvou týdnů poputuje před soud, kde si podle mluvčí vyslechne za své jednání trest. „Jelikož se stejného jednání dopustil v minulosti, hrozí mu trest odnětí svobody od 1 do 5 let,“ dodala Mžiková. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky policie, jindřichův hradec, hlášení, bomba, poplach, evakuace, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články, třeba pod článkem o demonstraci v Praze. Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Dodržování kontrolovat.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 13:17Odpovědět

Policie našla muže, který nahlásil bombu v ubytovně. Nestalo se tak poprvé  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.