Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Lyžování v horských střediscích na jihu Čech i při oteplení pokračuje

Lyžování v horských střediscích na jihu Čech pokračuje, i když se v regionu oteplilo. Mráz a občasné sněžení z minulých dnů vystřídaly na řadě míst dešťové přeháňky. Na horách však zatím stále zůstává dostatek sněhu.

Máme v provozu šest kilometrů sjezdovek. Leží na nich 60 až 80 centimetrů sněhu a i když se mírně oteplilo, podmínky zatím zůstávají stále velmi dobré," řekl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád. Návštěvníci mohou do pátku 22. prosince lyžovat za ceny pro vedlejší sezonu, což znamená jednodenní skipas pro dospělého za 810 korun.

Ceny skipasů ve Skiareálu Lipno zůstávají stejné. Na rodiny čeká řada novinek

Největší lyžařský areál na jihu Čech ponechá ceny skipasů pro nadcházející zimní sezonu. Ve Skiareálu Lipno se však změní nabídka, která má více vyjít vstříc rodinám s dětmi. V nejvyšší sezoně od Vánoc do 5. ledna a od 3. února do 8. března...

Lyžařský areál Zadov má v provozu sjezdovku Kobyla. Na její pravé straně leží 60 centimetrů sněhu, levá část má o něco nižší vrstvu. „Zatím máme otevřeno od čtvrtka do neděle. Provoz budeme upravovat podle počasí a samozřejmě také podle zájmu," řekl za zadovské středisko Petr Vondraš.

Ve skiareálu Hochficht na česko-rakouské hranici o víkendu otevřou další sjezdovky a lanovky. „Obleva se sice nevyhnula ani nám, ale naštěstí sněhu moc neubylo, a tak na Hochfichtu nadále panují velmi dobré podmínky pro lyžování. Toho chceme využít, a proto od soboty zprovozníme kompletně celý areál včetně druhého nástupního místa ve Schwarzenbergu. To znamená, že pojedou všechny lanovky a vleky a návštěvníci budou mít k dispozici přes 20 kilometrů sjezdových tratí," řekl jednatel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger. Dodal, že na svazích leží 85 až 95 centimetrů sněhu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžování v horských střediscích na jihu Čech i při oteplení pokračuje  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.