Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Otevřený Budějovický Budvar. Pivovar chce zmodernizovat návštěvnické centrum

Pivovar Budějovický Budvar chce zmodernizovat a zvětšit návštěvnické centrum. Vypsal architektonickou soutěž, z části areálu chce vytvořit centrum národního pivovarnictví. Vznikne návštěvnické centrum Sladovna, stezka nad pivovarem, vyhlídka, parkovací dům i budova občerstvení.

Vyplývá to z tiskové zprávy společnosti Architekti City Upgrade. „Bude to velký projekt. Chceme návštěvnické centrum hodně předělat, zmodernizovat i s vizí, že bychom šli z dnešních 60 000 na 200 000 návštěvníků ročně," řekl ČTK loni na podzim ředitel Budvaru Petr Dvořák.

Pivovar chce vytvořit veřejně prospěšný prostor a zároveň zachovat komerční provoz návštěvnického centra a efektivní výrobu piva.

Smyslem soutěžního architektonického workshopu je získat kvalitní architektonicko-urbanistický plán, jak areál rozvíjet. Plán bude podkladem pro postupnou přeměnu čistě technologického provozu na centrum národního pivovarnictví. Budvar hledá kvalitní návrh i projekční tým architektů, se kterým bude dlouhodobě spolupracovat, vyplývá z tiskové zprávy.

Do soutěžního workshopu se lze přihlásit do 29. ledna. Každý vybraný účastník dostane za účast ve workshopu skicovné 500 000 korun.

„Pivovar vybuduje nové návštěvnické centrum, skywalk, business a meeting point a parkovací dům. Žádosti o účast můžete podat do 29.1.2024. Chcete se podílet na pronávštěvnickém rozvoji s cílem vzniku výjimečné symbiózy veřejně prospěšného prostoru, komerčního provozu a výroby pivovaru? Budějovický Budvar hledá nejen kvalitní návrh, ale celý projekční tým architektů na dlouhodobou spolupráci při realizaci záměru,“ uvedli zástupci společnosti City Upgrade na svém instagramovém profilu.

Návrh řešení by se měl především zaměřit na úpravy několika stávajících a stavbu nových objektů," uvedli architekti. V plánu je stavba stezky, takzvaného skywalku se zelení včetně zastřešení pivovarské zahrady, vyhlídka, parkovací dům, na střechách lahvovny i na fasádě by měla být zeleň.

Za loňský rok čeká Budvar rekordní tržby, přesáhnou tři miliardy korun, řekl již dříve ČTK Dvořák. V roce 2022 měl pivovar tržby z prodeje výrobků a služeb 3,03 miliardy korun a zisk po zdanění 200,8 milionu. Vyplývá to z výroční zprávy. Výstav byl předloni 1,788 milionu hektolitrů, pivovar vyvezl 1,27 milionu hektolitrů, 71,5 procenta produkce. Vyváží do více než 70 zemí. Budvar má asi 670 zaměstnanců. Letos chce Budvar nainstalovat solární elektrárnu s výkonem dvou megawatt - peak (MWp).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Budějovický Budvar

Štítky ČR, pivo, stavby, architektura, Budvar, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevřený Budějovický Budvar. Pivovar chce zmodernizovat návštěvnické centrum  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.