Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pohonné hmoty na jihu Čech mírně zdražily, stále jsou ale nejlevnější v republice

Litr benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic na jihu Čech prodává v průměru za 35,1 korun. Před týdnem byl o 12 haléřů levnější. O sedm haléřů zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 35,49 korun. Po dvou měsících motorová paliva mírně zdražila. Na jihu Čech stále stojí nejméně ve srovnání všech krajů v ČR, stejně levný benzin je ještě v Ústeckém kraji. Benzin v jižních Čechách je o 1,06 koruny levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 1,97 korun víc. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Táborsku, kde litr v průměru stojí 34,9 korun. Nejméně platí za naftu motoristé na Českokrumlovsku, litr tam natankují průměrně za 35,35 korun.

Nejdražší je benzin na Strakonicku, kde za litr lidé zaplatí průměrně 35,28 korun. Nejvyšší cena nafty je na Prachaticku, litr tam vyjde průměrně na 35,72 korun.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 35,86 korun za litr, u nafty 36,18 korun. Nejlevnější benzin natankují řidiči v Jihočeském kraji a Ústeckém kraji. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,18 Kč. Nafta se tam tankuje za 38,27 korun za litr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pohonné hmoty, cena, nafta, benzin

Pohonné hmoty na jihu Čech mírně zdražily, stále jsou ale nejlevnější v republice  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.