Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V jihočeských skiareálech Lipno a Zadov lyžovaly o víkendu tisíce lidí

V jihočeských skiareálech Lipno a Zadov lyžovaly přes víkend tisíce lidí. Do lipenského střediska přijelo za sobotu a neděli přes 3000 návštěvníků. Na Zadově se jezdilo v areálech Kobyla a U Horejšů, tříkilometrový okruh tam připravili i běžkařům. Na sjezdovkách leží 55 až 80 centimetrů sněhu. Řekli to zástupci areálů.

Na Lipno přijelo každý ze dvou víkendových dní přes 1500 lidí. „Návštěvnost byla pěkná. V sobotu bylo na Lipně nádherné počasí, stejně tak dnes. Přitom v noci mrzlo, takže podmínky pro lyžování byly velmi kvalitní. Do toho sluníčko a nádherné výhledy na Novohradské hory a na Šumavu," řekl generální manažer areálu Lipno Matěj Kratochvíl.

Teploty přes den se pohybovaly kolem nula stupňů Celsia. Lyžaři jezdili na deseti kilometrech sjezdovek, kde leží asi 80 centimetrů sněhu. Desítky amatérských závodníků se zapojily do akce S ČT sport na vrchol.

S víkendovou návštěvností jsou spokojení i provozovatelé areálu na šumavském Zadově.

„Bylo pěkné počasí, víkend se povedl. Sníh nám zatím drží, máme ho průměrně 55 centimetrů. Dnes v noci chlapi ještě zasněžovali, když teploty klesly pod bod mrazu, tak jsme opravili některá místa," řekl za zadovský areál Petr Vondraš. Odhadl, že denně přijelo o víkendu kolem 1000 lidí, v pátek asi 700 lyžařů. Zavřít museli zadovští areál Nové Hutě, protože po oblevě tam bylo málo sněhu. Pro běžkaře upravili tříkilometrový okruh ze Zadova na Pláně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihočeských skiareálech Lipno a Zadov lyžovaly o víkendu tisíce lidí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.