Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zemřel mladý fotbalista Jindřich Vokatý. Hrál za Dynamo či Písek

Ve 30 letech náhle zemřel jihočeský fotbalista Jindřich Vokatý. Odchovanec píseckého fotbalu prošel českobudějovickým Dynamem, několik let působil také v Anglii. Rozloučení se uskuteční na 1. února.

Smutnou zprávu zveřejnil na svém webu písecký fotbalový klub. Šokující zpráva zasáhla nejen písecký fotbal. Brankář Jindřich Vokatý, který učinil první fotbalové krůčky v FC Písek, zemřel náhle v pátek 26. ledna 2024, stojí v tiskové zprávě. 

Jindřich Vokatý získal v roce 2004 první registraci v píseckém družstvu mladších žáků, po třech letech si talentovaného brankáře všimli v Českých Budějovicích a jako starší žák po půlročním hostování natrvalo přestoupil do Dynama. Tam prošel všemi dorosteneckými týmy.

Talentovaný fotbalista byl také členem širší české reprezentace do 16 let, za kterou si připsal jeden start proti Slovensku (2008). Při výhře 2:0 tehdy udržel čisté konto. Připravoval se také s prvoligovým A-týmem Dynama.

Později hostoval v TJ Osek. V prosinci 2014 odešel do Anglie, kde nastupoval několik let za tým Redhill FC v nižších soutěžích. Od března 2023 se stal brankářem SK Břežany II. Pro radost hrál III. třídu na Kolínsku, informoval písecký klub.

„Jménem FC Písek bych rád vyjádřil upřímnou soustrast celé Jindřichově rodině i všem jeho blízkým,“ vyjádřil lítost sekretář klubu Miroslav Grobár.

Na jihočeského fotbalistu zavzpomínali také zástupci akademie Dynama. „Jindra byl odchovanec FC Písek a jako starší žák přestoupil do našeho klubu, kde prošel všemi dorosteneckými kategoriemi a zachytal si i Juniorskou ligu,“ napsali zástupci akademie, kteří vyjádřili upřímnou soustrast všem pozůstalým. Upřímnou soustrast vyjádřil také prvoligový klub. 

Poslední rozloučení se koná ve čtvrtek 1. února 2024 v 10.00 hodin v obřadní síni na Lesním hřbitově v Písku.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Písek

Štítky fotbalista, úmrtí, sport, jindřich vokatý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel mladý fotbalista Jindřich Vokatý. Hrál za Dynamo či Písek  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.