Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Písek chce přilákat zubní lékaře, nabízí jim bezúročnou půjčku dva miliony korun

Písek chce přilákat do města zubní lékaře, nabízí jim bezúročnou půjčku dva miliony korun. Peníze mohou použít na pořízení, opravu, rekonstrukci nebo vybavení ordinace a také na mzdy zdravotní sestry v ordinaci. Řekla to mluvčí píseckého městského úřadu Petra Měšťanová.

„Pro tento rok je v rozpočtu na dotaci vyhrazeno šest milionů korun, dalších 700 000 korun je schváleno na propagaci,“ řekl místostarosta Josef Soumar (Piráti). Bezúročnou půjčku mohou lékaři splácet sedm let.

Písek se potýká s nedostatkem zubních lékařů, několik jich loni odešlo do důchodu, další kvůli věku ukončení praxe v dohledné době plánují a ne všichni za sebe mají náhradu. Cílem dotace je tak přilákat do města nové zubaře.

Podmínkou přidělení dotace je také povinnost stomatologa registrovat pojištěnce v maximálním možném počtu a poskytovat jim péči na základě uzavřené smlouvy na úhradu a poskytování hrazených služeb se zdravotní pojišťovnou. Příjemce se musí také zavázat, že děti do 15 let včetně a senioři ve věku 65 a více let budou tvořit alespoň deset procent ze všech jeho registrovaných pacientů," uvedl Soumar.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, lékaři, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek chce přilákat zubní lékaře, nabízí jim bezúročnou půjčku dva miliony korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.