Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Stavební úřady na jihu Čech vydaly loni 6 397 stavebních povolení

Stavební úřady v Jihočeském kraji vydaly loni 6 397 stavebních povolení. Je to o 5,7 procenta méně než v roce 2022. Počet vydaných stavebních povolení klesl druhý rok za sebou. V roce 2021 jich úřady vydaly 7 144. Vyplývá to z informací, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Odhadovaná hodnota loni povolených staveb v Jihočeském kraji činila 23 miliard korun, což je o 14,4 procenta méně než v roce 2022. Průměrná hodnota na jedno stavební povolení dosáhla 3,6 milionu korun.

Počet vydaných stavebních povolení na jihu Čech byl v porovnání se všemi kraji loni čtvrtý nejvyšší a činil osm procent z celorepublikové statistiky. Přes polovinu povolení připadlo na budovy. Téměř 29 procent povolení bylo na stavby bytových budov, čtvrtina na nebytové.

Ve většině jihočeských okresů meziročně vydaných povolení ubylo, pouze na Písecku a Prachaticku se počet vydaných stavebních povolení zvýšil. V okrese Písek to bylo o více než čtvrtinu, v okrese Prachatice činil nárůst 12 procent. Přibližně pětina všech povolení vydaných loni v kraji byla v okrese České Budějovice.

V Česku loni vydaly úřady 77 399 stavebních povolení, meziročně o 10,1 procenta méně. Orientační hodnota loni povolených staveb meziročně stoupla o 16,8 procenta na 601,7 miliardy korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, byty, stavby, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební úřady na jihu Čech vydaly loni 6 397 stavebních povolení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.