Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeská obec bude mít nový spolkový dům. Návrh vybrali díky architektonické soutěži

Obec Komařice na Českobudějovicku má za sebou architektonickou soutěž, při které se hledal ideální návrh na výstavbu nového spolkového domu a rekonstrukci obecního úřadu. V konkurenci 54 účastníků zvítězil návrh od architektů ze Studio reaktor.

Cílem architektonické soutěže bylo prověření návrhu architektonického řešení novostavby spolkového domu se sálem, rekonstrukce sousední hájenky, kde sídlí obecní úřad a krajinářského řešení dvora a zahrady se sadem,“ říká starosta obce Vojtěch Tomrle (Nezávislý).

Záměrem je podle starosty vytvoření uceleného areálu veřejných staveb, který by měl celoročně sloužit občanům. V obci totiž chybí místo pro setkávání občanů.

„Velký zájem o soutěž ze strany architektů nás příjemně překvapil a celá řada návrhů přinesla skutečně kvalitní řešení. Rádi bychom co nejdříve začali s projektovou přípravou, tak abychom do několika let mohli začít se samotnou stavbou. Návrh zároveň představíme veřejnosti a pokud to bude možné, zapracujeme i její připomínky,“ vzkázala v tiskové zprávě zastupitelka Markéta Málková.

Soutěž byla vypsána jako otevřená a návrhy hodnotila porota složená ze zástupců obce a nezávislých odborníků. Mezi nimi byli Jiří Weinzettl, Zuzana Kurz, Zdeněk Chmel nebo kurátor českobudějovického Domu umění Michal Škoda. Organizátorem soutěže byla společnost CBArchitektura, ta loni dostala Ocenění za výjimečný počin České ceny za architekturu 2023.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Poskytl Miroslav Vodák

Štítky spolkový dům, kultura, jihočeský kraj, komařice, obec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská obec bude mít nový spolkový dům. Návrh vybrali díky architektonické soutěži  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.